Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždin

Mrsić u Varaždinu: U RH gotovo i nema gospodarske aktivnosti

\'13.01.2012., Zagreb, Radnicka cesta  - Konferencija za novinare ministra rada Miranda Mrsica u Hrvatskom zavodu za zaposljavanje. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/Pixsell
28.03.2012.
u 12:10

– U Hrvatskoj je posljednjih godina izgubljeno 250.000 radnih mjesta u proizvodnom sektoru – kazao je Mrsić

Ovo što se danas događa na tržištu rada rezultat je procesa koji traje već dugi niz godina. U promjene smo trebali krenuti 2008. godine, a ovo što se sada događa je posljedica toga što to nismo napravili. Danas smo u situaciji da u Hrvatskoj gotovo da i nema gospodarske aktivnosti i da će zbog toga broj nezaposlenih rasti. Tijekom turističke sezone taj broj će pasti, ali krajem godine ponovno nas očekuje rast. Rekao je to danas ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić vijećnicima u varaždinskoj Županijskoj skupštini.

Kazao je i da ova Vlada čini sve da pokrene gospodarstvo i pomogne poslodavcima da se odluče na novo zapošljavanje, ali je naglasio i kako je riječ o procesu koji ne može imati trenutačan efekt.

– Treba proći jedno vrijeme da se te mjere osjete na broju zaposlenih – naglasio je Mrsić. Napomenuo je i da je u Hrvatskoj posljednjih godina izgubljeno 250.000 radnih mjesta u proizvodnom sektoru. Napomenuo je i da je Vlada već donijela niz mjera za pomoć gospodarstvu, poput one da će svi poslodavci koji budu zaposlili osobu koja nikad nije bila zaposlena ili osobu koja je dugotrajno nezaposlena biti oslobođeni plaćanja doprinosa.

Komentara 2

JV
j.vojvoda
13:05 28.03.2012.

Mrsicu, lako je bilo kukurikati, trabunjati budalastine iz oporbe. Obmanjivali ste narod, lagali mu, huskali ga protiv vlade s ciljem da se docepate vlasti. Evo vam vlasti. Sada se pokazite kao sto ste se pokazali kad ste lagali narod. STOO SE DOGODILO SA \'HARACEM\' Banda ste velika vi SDP i HNS

Avatar tkozna
tkozna
13:32 28.03.2012.

Rekli ste da je plan 21 rješenje za Hrvatsku. Temeljem čega? Sada nakon nekoliko mjeseci si skuzio neke stvari, dakle pojma nisi imao za što se kandidiraš. Makni se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije