Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTROVA PROCJENA

Mrsić: Trebat će nam šest mjeseci da vidimo pad nezaposlenosti

\'08.03.2011., Trg bana Jelacica, Zagreb - Clanovi SDP-a dijelili povodom Medjunarodnog dana zena cvijece. Mirando Mrsic.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
\'Patrik Macek/PIXSELL, arhiva
24.03.2012.
u 14:18

U posljednje tri godine izgubili smo više od 250.000 radnih mjesta, a situacija će se popraviti otvaranjem novih radnih mjesta, smatra Mrsić

- Dolazimo do dna zbog gubitka radnih mjesta, ali se nadam da ćemo krenuti prema gore i da će rasti bruto nacionalni dohodak, a s time će se otvoriti i nova radna mjesta - komentar je ministra rada i mirovniskog sustava Miranda Mrsića na nedavnu izjavu Radimira Čačića da smo dosegli dno.

Kako piše 24sata, Mrsić se s predsjednikom RH Ivom Josipovićem i ministricom Milankom Opačić u subotu pojavio na predstavljanju projekata iz područja zapošljavanja i obrazovanja na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Osvrnuvši se na problem nezaposlenosti, rekao je kako smo u posljednje tri godine izgubili više od 250.000 radnih mjesta te kako se situacija mora popraviti i to otvaranjem novih radnih mjesta, na čemu se intenzivno radi.

- Ono što je karakteristika hrvatske države u ovom trenutku je da je gospodarstvo palo i da, kada se pokrene, a ono će se pokrenuti u drugoj polovici ove godine, trebat će nam šest mjeseci da vidimo stvaran pad nezaposlenosti - pojasnio je Mrsić te dodao da mjere idu za time da osposobe ljude za konurentnost na tržištu rada.

Komentara 27

DU
Deleted user
14:43 24.03.2012.

OK, bumo videli međutim, do sad imate porazn score, za svih 8 godina vlasti hdz-a, niti u jednom trenutku ovoliko nije iznosila brojka nezaposlenih tko kriv, tko prav, ali brojke su neumorne

MU
munja007
14:46 24.03.2012.

a ak bar parstotina ljudi sad u 4 mj počne sezonski raditi , jer nema izbora, da bu došlo do pada nezaposlenosti..kog muljate i lažete više pa nismo svi baš tolke ovce..

C5
c54t21q2
14:39 24.03.2012.

Mrsić: Trebat će nam šest mjeseci da vidimo pad nezaposlenosti ---------------------------------------------------------------------------------------------- Ako do tada bilo tko uopce ostane zaposlen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije