Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okrugli stol

Mrsić: Radimo po pravilima iz 19. stoljeća

okrugli stol HKS (1)
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/3
04.06.2012.
u 12:00

Tržište je takvo da možemo predvidjeti što će se dogoditi za tri godine, možda možemo znati kako će izgledati za pet godina, ali nitko ne može predvidjeti što će biti za 10 godina - rekao je ministar Mrsić.

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu (HKS) u sklopu Dana otvorenih vrata danas je održan okrugli stol za kojim su raspravljali Mirando Mrsić, ministar rada, Davor Majetić, direktor HUP-a, Tomislav Domazet Lošo s Instituta Ruđer Bošković te Goran Crpić, pročelnik studijskog odjela sociologije na HKS-u.

Razgovarali su kakvu ulogu imaju mladi na tržištu rada. U razgovoru je sudjelovao i poljski veleposlanik Wieslav Tarke.

– Radimo po pravilima iz 19. stoljeća, a tržište je takvo da možemo predvidjeti što će se dogoditi za tri godine, možda možemo znati kako će izgledati za pet godina, ali nitko ne može predvidjeti što će biti za 10 godina – rekao je ministar Mrsić.

Mrsić se također osvrnuo na uvođenje neradne nedjelje.

- To je pitanje koje je već dugo neriješeno. Stava sam koji je vrijedio i do sada, za pošteni rad treba poštena plaća, onaj koji radi nedjeljom treba ga se pošteno platiti, ističe.

Što se tiče investicija u vrijeme krize Mrsić je rekao da je država ta koja može pokrenuti investicije ali na poduzetnicima je da se investicije održavaju.

- Kada vidite koliko tvrtki je u državnom vlasništvu zavrti vam se u glavi. One tvrtke kojima država ne zna upravljati iz njih se treba povući i za to ćemo se zalagati.

Vezano za ukidanje minimalnih plaća najavio je kako će na jesen ići u nove izračune minimalne plaće.

- Zapošljavanje pripravnika uz plaću od 1600 kuna je mjera koja je bila potrebna u vrijeme krize jer ima jako malo poslodavaca koji zapošljavaju pripravnike. Ta će se mjera ugasiti kad se poslodavci pokrenu, kazao je Mrsić.

Mrsić je istaknuo kako se nada da će se svi predstavnici sindikata pojaviti na popodnevnim pregovorima o pravima radnika.

- Svi pregovori mogu propasti, no mi nećemo pričati o ukidanju prava već o zamrzavanju prava koja idu uz plaću do kraja godine, kako bi se sačuvala radna mjesta, kazao je Mrsić.

Komentara 5

DO
doktorica
12:03 04.06.2012.

- Radimo po pravilima iz 19. stoljeća,........da bar!!!

Avatar neidemdalje
neidemdalje
12:59 04.06.2012.

ma kakve 3, 5 ili 10 godina ?! vi kradete danas kao da će smak svijeta sutra . niste ništa bolji od ovih prije vas ... REVOLUCIJA...

LI
Livi
12:48 04.06.2012.

Vi ste nam gosp. Mrsicu i tvoja partija, pokazivali 50 godina kako se treba raditi, pa ste citav istocni blok s komunistima na vlasti ostavili u nazatku 50 godina iz zapadnog svijeta. nedavno ste sa slupanih 80 milijuna kuna na svojoj izbornoj konvenciji pokazali kako treba raditi. Samo su vam puna usta lijepih rijeci, a iza njih ne stoji nista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije