Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirando mrsić

Mrsić: Prve učinke smanjenja broja nezaposlenih u sredini 2013.

mirando mrsić
Vlada RH
24.05.2012.
u 19:47

Vlada neće ukinuti ni božićnice ni regrese, ali će za ovu godinu biti zamrznuti jer Hrvatska trenutačno nema sredstva da ih isplati, upozorio je ministar.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić komentirao je u četvrtak nacrt prijedloga zakona o reprezentativnosti sindikata i poslodavaca za kolektivno pregovaranje u vijestima 24sataTV-a.

Istaknuvši kako je ova Vlada dosadašnje poteze najavljivala transparentno, Mrsić je još jednom podsjetio kako im je primarni cilj održati radna mjesta i razinu plaća te da će se oko ostalih prava sa svima dogovoriti. Zakon o radu neće se pritom mijenjati.

Vlada neće ukinuti ni božićnice ni regrese, ali će se oni za ovu godinu zamrznuti jer Hrvatska trenutačno nema sredstva kojima bi ih isplatila, upozorio je ministar.

– Trenutačno se ništa osim plaća ne može isplatiti – izjavio je Mrsić i dodao kako svi sada moraju biti racionalni i odgovorni, jer bi daljnja zaduženja zemlju odnijela u "grčki sindrom".

Na Facebook stranici Vlada je tijekom večeri objavila Mrsićevu prognozu pada nezaposlenosti. - Prve učinke smanjenja broja nezaposlenih imat ćemo u sredini 2013., kada se očekuje i porast ulaganja i otvaranja novih radnih mjesta - uvjerava ministar Mrsić.

Odgovarajući na pitanje zašto članovi Vlade nisu sami sebi smanjili plaće, kao što je to po preuzimanju dužnosti francuskog predsjednika učinio Francois Hollande, Mrsić je pojasnio kako bi to bio dobar populistički potez, ali on ne bi riješio probleme u Hrvatskoj.

Ministar je napomenuo i kako Zakon o reprezentativnosti sindikata koji se pokušava donijeti već sedam godina i koji je dosad imao čak 23 verzije nacrta tog zakona, trebaju donijeti sami sindikati, a ne Vlada.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Komentara 28

ST
stric8
20:20 24.05.2012.

. ...znači ako smanje sebi prebogate plaće to je populizam ...a oni eto nisu populisti ...pa su sebi i svojim suradnicima vratili -bezlimitne kartice -službene limuzine -službene mobitele -pravo zapošljanja bez javnog natječaja -davanje javnih poslova svojim privatnim firmama ...itd.......itd......itd.......... ...a nama Hrvatskoj sirotinji ...uveli i svaki dan uvode nove i veće ...HARAČE

CA
cavecanem
20:21 24.05.2012.

ma bravo svaka čast, povećajte si plaće, zašto bi dijelili sudbinu s onima koji su vas doveli na vlast koja bahatost, naravno da neće ali će poslati poruku da suosjećate

TH
than
20:02 24.05.2012.

Ali ce zato rijesiti problem podizanje cijene plina, struje i PDV-a za preko 350 000 nezaposlenih i ostalu sirotinju. Ajme, koga smo mi doveli na vlast...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije