Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP U GOSPIĆU

Mrsić najavio uspostavu centra za skrb branitelja i ratnih veterana

SDP
Iva Vidović/VLM
30.10.2011.
u 10:48

- Moramo uvesti odličje Heroj Domovinskoga rata, zaključio je Ante Kotromanović.

- I danas su negdje u Hrvatskoj umrla dva branitelja, započeo je Mirando Mrsić (SDP) na tribini o braniteljima u Gospiću. U društvu Ante Kotromanovića razgovarao je s pedesetak okupljenih o važnoj temi, zdravlju i socijalnoj zaštiti branitelja.

Najavili su uspostavu centra za sveobuhvatnu skrb branitelja i ratnih veterana kako bi oni na jednome mjestu dobili adekvatnu skrb.

- Treba uspostaviti epidemiološke studije, uvesti preventivne preglede, ali i centre za metalnu skrb u sklopu domova zdravlja te otvoriti regionalne rehabilitacijske centre za branitelje, kazao je Mrsić.

Kotormanović je dodao kako je general Ivan Korade primjer što se može dogooditi bez skrbi za branitelje. Primjeri zemalja poput Amerike i Izraela naveli su ih da istu stvar učine u Hrvatskoj.

- Vrijeme je da se sredi registar branitelja, ali po ustoju Hrvatske vojske. U isti koš ne smiju ići ratnici, ranjavani, tajnice... Treba promijeniti i sustav bodovanja u korist ratnika, kazao je Kotormanović dodajući da Ministarstvo branitelja mora biti operativnije.

Govorio je o zapošljavanju 25 tisuća nezaposlenih branitelja te stambenom zbrinjavanju, obećavši kako će tvrtke prvih godinu, dvije osloboditi plaćanja doprinosa i tako sufinancirati zapošljavanje branitelja.

- Najvažnije je očuvati istinu o Domovinskom ratu, kazao je. Nema niti jednog pravog muzeja o Domovinskom ratu. I na kraju, moramo uvesti odličje Heroj Domovinskoga rata, zaključio je Kotromanović.

Na tribini je govorio i zapovjednik i umirovljeni general Veselko Gabričević, koji je govoreći o registru branitelja i njegovim nepravilnostima kratko kazao "Tko je invalid sve mu dajmo, tko nije neka vrati sve što je ukrao" i time zaradio pljesak okupljenih.

Komentara 35

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
11:35 30.10.2011.

Hrvatski branitelji trebaju se samo malo prisjetiti što im je Velika koalicija učinila čim se dokopala vlasti 2000-te godine! To je dovoljno da im nikad više ne daju svoj glas!

FI
fiona13
12:03 30.10.2011.

gospodo,dok ne rješite registar hrvatskih branitelja i ne izbrišete sve one kojima tamo nije mjesto,a znamo kako se status branitelja dijelio šakom i kapom,do tad ne obećavajte ništa i ne spominjite kako trebate iznijeti Heroje Domovinskog rata,jer će se opet proglasiti tamo neki podobni i stranački obojeni kao tobože su zaslužni za ovo ili ono,što se vidi iz primjera podjele činova za koje se zna već dugi niz godina. Istinski heroji leže pod zemljom godinama a oni koji su preživjeli žive samozatajno,a za jedne i druge znaju samo njihovi suborci...Ako nemate namjere obaviti sve kako je pošteno i taknuti u osinje gnijezdo,jer mnogih ima kojima se treba oduzeti,onda ne pričajte kako bi trebali nešto učiniti.

DU
Deleted user
11:30 30.10.2011.

Gospodin je Mrsić i slični očito prespavao svih ovih 20 godina, kada je o brizi o braniteljima riječ, jer branitelji već godinama odlaze svojim doktorima, psihijatrima i psiholozima, idu u Centre za psihsocijalnu pomoć koji postoje u svim županijama, traže i nalaze pomoć! Postoje i epidemiološke studije, postoje podaci o broju liječenih branitelja, postoje preventivni pregledi itd. Zašto su se u predizborno vrijeme probudili dušebrižnici naših branitelja, to samo Bog zna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije