Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANKA DEMOKRATI

Mrsić: HDZ je iskoristio VRO 'Bljesak' kako bi se ulizao desnici pred parlamentarne izbore

Mirando Mrsić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
01.05.2020.
u 15:49

Sramotno je što će se zbog nekoliko provokatora na uzici Medveda i HDZ-a VRO „Bljesak“ danima povezivati s pozdravom kojem nije mjesto u Hrvatskom javnom prostoru, stoji u priopćenju.

Stranka Demokrati pozdravlja odluku Predsjednika Republike Zorana Milanovića da napusti obilježavanje VRO „Bljesak” nakon što je u službenom programu, "uz odobrenje protokola ministra Medveda sudjelovao čovjek u majici s ustaškim pozdravom", navode Demokrati.

Ministar Medved je zbog sitnih političkih interesa, dopustio da po prvi put ustaški pozdrav bude na službenoj državnoj ceremoniji. To je sramota za svaku građanku i građana ove zemlje i pljuvanje po poginulima u VRO "Bljesak”.

Hrvatska je već godinama talac nekolicine braniteljskih udruga na kratkom lancu HDZ-a koje se po potrebi, a najčešće pred izbore, jave i na prljav način pomažu HDZ-u da se domogne pobjede na izborima.

Mirando Mrsić
1/7

Događanja u Okučanima danas samo su uvertira za ono što nam slijedi sljedećih mjeseci.

Jasno je kako se protokol obilježavanja Bljeska pod budnim okom ministra Medveda i uz odobravanje premijera Plenkovića oglušio na zahtjeve Ureda predsjednika Republike Hrvatske da ne bude obilježja 'Za dom spremni'. Nije problem u majici i vijencu nego u poruci koja se šalje. Idu izbori i očito je da se HDZ ulaguje desnici ne bi li dobio koji glas.

Sramotno je što će se zbog nekoliko provokatora na uzici Medveda i HDZ-a VRO „Bljesak“ danima povezivati s pozdravom kojem nije mjesto u Hrvatskom javnom prostoru, stoji u priopćenju. 

VIDEO: Incident u Okučanima! Milanović zbog natpisa ZDS otišao s obilježavanja Bljeska

Komentara 1

AB
abokatstir
22:37 01.05.2020.

Mrsić je samo jedan od brojnih komunjarskih parazita i kriminalaca koji žali za srboslavijom ali voli gutati hrvatske Kune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije