Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podružnica u Bjelovaru

Mrsić: Andrej Briselski nema snage za moderan zakon o pobačaju zbog ljutih desničara

Mirando Mrsić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
12.12.2018.
u 11:33

Drži da Hrvatska zaostaje za svima u EU, zbog masovnog iseljavanja stvara se privid smanjene nezaposlenosti, a uz sve, nastavlja, imamo skuplju državu

Mirando Mrsić, predsjednik nove stranke Demokrati najavio je na konferenciji za medije u Saboru da danas u Bjelovaru osniva prvu podružnicu svoje stranke, te predstavio novu dopredsjednicu Demokrata – Bojanu Hribljan, zamjenica Bjelovarsko – bilogorskog župana.

Najavio je i da njegova mlada stranka ne planira mirovati tijekom jednomjesečne zimske stanke u zasjedanju Sabora, već će raditi na pripremi zakonskih prijedloga koje planiraju predlagati iduće godine.

Pozvao je tako oporbu da mu se pridruži svojim prijedlozima u pisanju novog zakona o pravu na pobačaj.

- Smatramo da se pravo žene na izbor ne smije dovesti u pitanje. Andrej Briselski očito nema snage da donese moderan i europski zakon kraj svojih ljutih desničara, pa ćemo ga predložiti mi. Osim toga, pripremit ćemo i novi Zakon o lokalnoj samoupravi jer se najavljuju otkazi u državnoj službi, a istovremeno i poskupljenje ukupne svote za plaće. Smatramo da je prijedlog vlade povratak u '90-e, vrijeme kad se na lokalnoj razini odlučivalo čiji će predmeti biti riješeni odmah, a koji će stajati u ladicama godinama. Smatramo da se široko otvaraju vrata korupciji – naglasio je Mrsić.

Drži da Hrvatska zaostaje za svima u EU, zbog masovnog iseljavanja stvara se privid smanjene nezaposlenosti, a uz sve, nastavlja, imamo skuplju državu. Pri raspravi o donošenju državnog proračuna za 2019. godinu nije se naglasilo, dodaje, da je u posljednje tri godine otkad je HDZ na vlasti država poskupila za 15 posto.

Galerija - 'Nitko od RH bolje ne poznaje BiH, niti joj je veći prijatelj i saveznik'

Mirando Mrsić
1/35

- Umjesto da se racionalno gospodari novcem građana, troši se na uhljebljivanje, kupovanje skupih igračaka jednom ministru, kupovanje većine u Hrvatskom saboru, saniranje troškova zdravstva u BiH... Sve to podsjeća na 2008. godinu kad su tadašnji ministar Šuker i premijer Sanader tvrdili da je sve u redu da bi jedan dan ipak priznali da smo "u banani". Mogu reći da sada stojimo na kori banane i pitanje je vremena kada ćemo se poskliznuti, zato trebamo reforme – naglasio je Mrsić.

Osvrnuo se i na današnju saborsku raspravu o Deklaraciji o položaju Hrvata u BiH i europskom putu te države.

- Hrvatska treba skrbiti o hrvatskom narodu u BiH, ali ne ovom deklaracijom. Neprimjereno je da se miješamo u unutrašnje stvari druge države. HDZ je odgovoran za stanje hrvatskog naroda tamo jer je cijelo vrijeme tamo na vlasti, a ništa nije poduzeo. Ova deklaracija će samo još više otežati položaj Hrvata, njome se želi kupiti glasove birača prije svih predstojećih izbora – uvjeren je Mrsić.

Izrazio zadovoljstvo da mu se pridružila bivša stranačka kolegica iz SDP-a, dodavši kako u rukovodstvu stranke ima spoj mladosti i iskustva.

- Nakon studioznog čitanja programa Demokrata odlučila sam im se pridružiti. Oporba u Hrvatskom saboru je slaba, a bez dobre oporbe nema ni dobre vlasti. Oporba ne mora uvijek protiv svega, mora podržati dobre prijedloge, ali i predložiti sama kvalitetna rješenja – objasnila je nova potpredsjednica Demokrata Bojana Hribljan, zamjenica Bjelovarsko – bilogorskog župana.

>> Pogledajte što je Željko Komšić 2006. godine govorio o Hrvatima

Komentara 7

BU
busbus59
11:54 12.12.2018.

Ma evo još jedne jake oporbe! Moš mislit. Ne mogu ući u parlament mjesne zajednice a kamoli u sabor!

WE
weAreCro
11:53 12.12.2018.

Debil, da bas ce zakon o pobacaju zaustavit iseljavanje...kad mislis da izjave politicara ne mogu biti gluplje oni te opet iznenade.

Avatar Asterix
Asterix
14:45 12.12.2018.

Andrej je loš premjer a Mrsić je bio nikakav ministar i bolje mu je da se pokrije ušima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije