Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKONSTRUKCIJA

Mrak- Taritaš: 'Plenković će sigurno pokušati zadovoljiti jastrebove unutar HDZ-a'

Anka Mrak Taritaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
11.07.2019.
u 12:48

Komentirajući najavljenu rekonstrukciju Vlade, Anka Mrak Taritaš vjeruje kako će ona biti samo kozmetičke naravi.

U Hrvatskoj je evidentirano oko 17 tisuća zgrada koje imaju potrebu ugradnje liftova, a od toga je 10 tisuća u ovom trenutku spremno za ugradnju jer su spremni građani, spremna je dokumentacija, a jedina koja nije spremna je ministrica Gabrijela Žalac, poručili su danas iz Kluba zastupnika GLAS-a i HSU-a.

- Ministrica Žalac se očito brine samo za ono što se događa u prvoj etaži i parteru i o tome koji auto ima parkiran u svom dvorištu, a građani su tu negdje usput. Trebalo je promijeniti operativni program, a za to je trebao doći zahtjev od resornog ministarstva u Europsku komisiju. No, 7. lipnja je Corina Crețu, tadašnja povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku, napisala da do tada zahtjev da se promijeni operativni program promijeni od Hrvatske uopće nije došao pa se o tome nije moglo ni odlučivati – rekla je predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš te pozvala ministricu Žalac da radi svoj posao ili premijera Plenkovića da pri rekonstrukciji Vlade osim kriterija tko je što zgriješio po pitanju imovine uzme kriterij tko ne radi svoj posao.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja pojašnjava da je ugradnja liftova u višekatne stambene zgrade interes za sve vlasnike i stanare radi kvalitete života.

- Ali postoji i potreba za ugradnju liftova za oko 50 tisuća ljudi koji imaju ograničene mogućnosti kretanja zbog starosti ili invaliditeta i oni su zatočenici u vlastitim stanovima. Pitanje je duboko emotivno – može li osoba koja ne razumije da 50 tisuća građana koji su zatočenici svojih domova i koji ne mogu ništa obavljati bez tuđe pomoći i njege obavljati ministarsku dužnost ako nije u stanju riješiti te potrebe građana s novcem koji joj se nudi iz europskih fondova kroz financiranje 85 posto i 15 građana Hrvatske - zanima Hrelju.

Ima dojam da kada bi se ovo financiralo iz hrvatskog proračuna, da bi danas imali firme za ugradnju, projektante i brdo zainteresiranih za ugradnju liftova jer se tako uvijek može smuljati nešto love za razliku od Europske komisije kojoj se za svaki iskorišteni euro mora pokazati gdje je ugrađen, zaključuje Hrelja. Komentirajući najavljenu rekonstrukciju Vlade, Anka Mrak Taritaš vjeruje kako će ona biti samo kozmetičke naravi.

- Hrvatskoj treba nova, suvisla i razumna Vlada. Plenković će sigurno pokušati zadovoljiti jastrebove unutar HDZ-a, ali ovoj zemlji treba nova, suvisla, razumna Vlada koja će zemljom upravljati, a neće vladati na ovaj način i cijelo vrijeme samo stišavati buru koja se događa ispod razine mora – poručila je Mrak Taritaš.

Komentara 7

YY
yy1
13:09 11.07.2019.

Ne mogu shvatiti da za Gunju nije interveniralo državno odvjetništvo nemoguče da jedni pasu i kradu a da državno odvjetništvo spava i spava i nikad se probuditi.

ST
stefj
13:03 11.07.2019.

Gospođa zlatna WC četka ima najmanje prava prozivati nešto Plenkovića, pa Štromar je za nju mala beba, a vjerojatno ju i štiti. HNS je ušao u vladu valjda samo da očuva uhljebničke pozicije i spriječi kaznene prijave... Sve je to isto i interesantno je gledati kako si jedni drugima bacaju kajle, a najljepše je vidjeti kada se i sami na kraju spotaknu...

KO
koki
13:28 11.07.2019.

Ti ides. U Gunju ili Remetinec. Biraj, demokracija je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije