Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Možnik se oprostio od gimnastike i najavio ulazak u politiku

Marijo Možnik
Foto: Promo
1/5
24.05.2019.
u 11:07

Gimnastičar Marijo Možnik pred mnoštvom sportaša na glavnom zagrebačkom Trgu objavio kraj sportske karijere i predstavio se kao kandidat za Europski parlament

Od četvrtka navečer je i službeno - gimnastičar Marijo Možnik na Trgu bana Jelačića objavio je kraj svoje uspješne sportske karijere i najavio natjecanje na političkom polju u borbi za Europski parlament. Ovaj pomalo zatajni vrhunski sportaš uspio je na na glavnom zagrebačkom Trgu okupiti mnoštvo svojih kolega sportaša koji su došli uveličati njegov oproštaj, ali mu i izraziti potporu na njegovom novom životnom putu. Naime, Možnik je jedini hrvatski vrhunski sportaš i tek jedan od rijetkih europskih sportaša koji su se kandidirali za Europski parlament. Zagrebački gradonačelnik uvrstio ga je kao nestranačkog kandidata na svoju listu, a Možnik se nada da će mu svi oni koji su ga podržavali u sportskih uspjesima sada dati podršku i na izborima za Europski paralment.

Foto: Arena Hospitality Group

A okupilo se na njegovom oproštaju respektabilno društvo - bili su tu olimpijski pobjednici Valent Sinković i Josip Glasnović, kapetan rukometaša PPD Zagreba Zlatko Horvat s kolegama, rukometašice Lokomotive, brojni zagrebački košarkaši i košarkašice predvođeni kapetanom Cibone Marinom Rozićem, odbojkašice i odbojkaši Mladosti, karatašica Ana-Marija Bujas Čelan, maratonka Matea Matošević, hrvačka braća Žugaj, vaterpolisti Mladosti, nogometaši Lokomotive predvođeni trenerima Jerkom Lekom i Jasminom Agićem te brojni drugi. Možnik, koji od 2012. radi na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem je lani i doktorirao, poručio je svima da su njegova vrata za sportaše uvijek otvorena i da stoji na raspolaganju svim sportašima i sportskim djelatnicima. Naglasio je da se kao sportaš naučio nositi s raznim sportskim i životnim izazovima i samim time je razvio kompetencije i sposobnosti da može djelovati u Europskom parlamentu u području sporta i mladih ljudi. Dodao je kako prostora za unapređenje sporta i standarda života mladih ljudi u Republici Hrvatskoj ima puno i da je upravo to njegova misija.

Foto: Arena Hospitality Group

Sportsku karijeru u gimnastici Marijo Možnik započeo je 1993. godine u Zagrebačkom tjelovježbenom društvu "Hrvatski sokol", za koji je nastupao do danas. Nakon višeboja, 2004. godine specijalizirao se za disciplinu preča na kojoj je postignuo postigao sljedeće uspjehe: Prvak Europe (2015.); Bronca na Svjetskom prvenstvu (2014.); Viceprvak Europe (2012); Ukupni pobjednik Svjetskog kupa (2010., 2013. i 2014.); 19 medalja na turnirima Svjetskog kupa (2007.-2016.); Element "Možnik" upisan u FIG Bodovni pravilnik (2007.)

Oproštaj Marija Možnika nije bio obilježen gimnastikom već sportom primjerenijim za otvoreni prostor - uličnom košarkom u kojoj je, između 12 sudionika, slavila ekipa Zagreba 3x3. Odigrana je i revijalna utakmica misica i nogometaša, a nastupio je i Akrobatski rock'n'roll klub Buba te Cheerleading - Plesni klub Lana. Medalje prvoplasiranima ekipama u košarci 3x3 uručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a Možnik je na kraju ovog zabavno-sportskog programa iz ruku gradonačelnika primio monografiju Zagreba kao zahvalu na svim sportskim uspjesima i promociji Grada i države koju hrvatski sportaši po svijetu tako sjano rade. Program je završen koncertom Tonyja Cetinskog.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije