Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNA PRESUDA

Možete li vjerovati da je zaposlenica Hondina salona dobila otkaz zbog ove odjeće?

Zaposlenica Hondinog salona dobila otkaz jer je odjenula ovo
Foto: Facebook
1/2
17.09.2020.
u 13:04

Iz Hondina zastupstva reagirali su tvrdnjom kako nikada neki zaposlenik nije dobio otkaz zbog jedne opomene vezane za dress code. Smatraju da su postupili adekvatno. S time se očito svi ne slažu, pa je tako njihova Facebook stranica zasuta negativnim komentarima.

Zaposlenica jednog Hondina salona u Edmontonu u Kanadi dobila je otkaz zbog nedoličnog odijevanja. Naime, Caitlin Bernier je 11. rujna na posao došla u klasičnoj poslovnoj kombinaciji, crnim hlačama i bijeloj majci dugih rukava.

Međutim, ispod njezine majice nazirao se grudnjak pa ju je jedna zaposlenica upozorila da je majica prozirna i neka prekrije „nezgodan dio“ puloverom.

Rekli su joj kako je muškom osoblju bilo neugodno zbog takvog outfita. 

***Today I was fired from Alberta Honda on 97St and 127AVE for my “inappropriate” outfit. *** I walked into work and...

Objavljuje Caitlin BernierPetak, 11. rujna 2020.

Nije poslušala savjet i obratila se kolegici u odjelu ljudskih resursa i ona joj je rekla kako je pristojno odjevena. Rekli su joj da se mora javiti direktoru, a kako njega nije bilo na poslu, "posramljena i psihološki uznemirena dojmom da u nju zure muški zaposlenici otišla je kući na nekoliko sati dok se šef ne vrati na posao“. 

Direktor se javio riječima: "Čujem da si danas došla nedolično odjevena na posao i da nisi pratila naš dress code i naputke da se presvučeš, pa ti stoga uručujem otkaz."

Bernier kaže kako direktor nije ni vidio što je odjenula, kao i da je prije iskusila nedolične komentare muških kolega. Stoga je odlučila tražiti pomoć suda pozivajući se na odrednice zakona o zaštiti ljudskih prava. 

Iz Hondina zastupstva su reagirali kako nikada neki zaposlenik nije dobio otkaz zbog jedne opomene vezane za dress code. Smatraju da su postupili adekvatno. S time se očito svi ne slažu, pa je tako njihova Facebook stranica zasuta negativnim komentarima. 

Ključne riječi

Komentara 15

VA
vadis1
14:56 17.09.2020.

Postoji dres cod trebas ga se pridrzavati. Ne mozes biti na profesionalnom radnom mjestu odjevena neprimjereno osim ako se bavis nastarijim zanimanjem. Molim vas pogledajte neke srpske "ozbiljne" talk show vidjet cete kako se neke zene odjevaju da bi pokazale svoje tijelo vise nego prilici.

PI
pop ivan tolj
13:43 17.09.2020.

ako postoji dres cod kako se treba odjevati onda su u pravu za otkaz. Ovako odjevena ne treba dolaziti nigdje na posao. Što si je umislila. Isto kao ona jučer u Saboru. Stvarno je previše kako se te žene danas oblače i ponašaju.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
15:13 17.09.2020.

Neka se obrati drugarici pejović. Ona lijepo izgleda, ima smisla za oblačenje i voli pokazati balvane, a prije svega ne poštuje instituciju u kojoj radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije