Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
namještanje javnih natječaja

Možemo! o snimci Beroša i Zadravec: Dokaz da HDZ vlada Hrvatskom kao stranačkim posjedom

Zagreb: Konferencija za medije platforme Možemo! ispred ulaza u Vladu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
26.08.2020.
u 15:48

Podsjećaju da je na snimci na izravno pitanje Zadravec je li premijer Andrej Plenković za ravnatelja odabrao Zovaka, ministar Beroš odgovorio potvrdno

Politička platforma Možemo ustvrdila je u srijedu da je audio snimka razgovora ministra zdravstva Vilija Beroša i zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice Dijane Zadravec još jedan u nizu dokaza kako HDZ vlada Hrvatskom - kao svojim stranačkim posjedom.

"Neovlašteno snimanje razgovora između HDZ-ovog ministra i HDZ-ove članice, koje očito služi za unutarstranačke obračune i namještanje javnih natječaja u zdravstvu gdje 'vrh stranke odabire put' zapošljavanja - karakterističan su HDZ-ov put klijentelizma i korupcije", navodi Možemo u priopćenju.

Pozivaju DORH da provede izvide

Pozivaju DORH da se odupre političkim pritiscima te provede izvide za moguća kaznena djela u ovoj aferi, istraži ulogu Beroša te optužbe Zadravec.

Ova afera, kažu, jasno pokazuje i da je ministar Beroš, unatoč komunikacijskim vještinama kojima je na početku korona-krize osvojio simpatije dijela javnosti, dio HDZ-ove klijentelističke mreže.

VIDEO Beroš: NIsam snimio razgovor

Snimka je, tvrdi Možemo, pokazala da se upravljački kapaciteti još jednog HDZ-ovog ministra vode prvenstveno stranačkim interesima i podložni su stranačkim pritiscima.

Podsjećaju da je na snimci na izravno pitanje Zadravec je li premijer Andrej Plenković za ravnatelja odabrao Zovaka, ministar Beroš odgovorio potvrdno. To je još jedan u nizu primjera stranačkog kadroviranja HDZ-a u javnim ustanovama.

HDZ normalizirao stranačko kadroviranje i nepotizam

"Činjenica da je javnost prestala biti šokirana ovakvim događajima svjedoči o tome koliko je HDZ normalizirao stranačko kadroviranje i nepotizam time što ih je učinio svakodnevnima i sveprisutnima", ustvrdili su iz platforme.

Osvrnuvši se na jučerašnju Berošovu izjavu da premijer ni na koji način nije bio upleten u izbor ravnatelja bolnice, građankama i građanima ostavljaju da sami procijene "je li ministar govorio istinu pred televizijskim kamerama ili u razgovoru za kojeg vjerojatno ipak nije mislio da će izaći u javnost".

"Ovo je još jedna u nizu afera HDZ-a koja pokazuje da se na sve javne funkcije odabiru oni koji su podobni vrhu stranke, jer se radi o funkcijama koje raspolažu stotinama milijuna kuna kroz javne nabave i postoji izravan interes HDZ-ovih članova da sudjeluju u podjeli tog plijena," stoji u priopćenju Možemo.

Komentara 4

DU
Deleted user
07:37 27.08.2020.

krasno je da se admin brine da se se o kradezeu piše samo lijepo!fuuuj!

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
07:33 27.08.2020.

Cemu se cudimo,Dorh je u rukama vladajuci,i nema nikakve opasnosti od zakonskog progona.

DU
Deleted user
07:22 27.08.2020.

počelo je počelo, došli su do vrha....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije