Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Može li se inovativnost naučiti? Iskustva s TVZ-a

TVZ
09.09.2022.
u 16:49

Albert Einstein je tvrdio kako je maštovitost važnija od znanja. Je li uistinu tako?

Mladi ljudi su svjesni brzih promjena koje se događaju tijekom aktualne tehnološke revolucije i njima je život u digitalnom svijetu uobičajen, ali i izazovan. Osjećaju potrebu za ostvarivanjem sebe i svojih potencijala u maksimalnom obliku. Stoga, osobito pažljivo razmišljaju o svom budućem zanimanju.

Inovacije su ono što pokreće društvo, i tako je bilo oduvijek, no danas se inovativni pristup postavlja kao imperativ u poslovnom svijetu. Inovativnost je ključ uspjeha unutar jake konkurencije u bilo kojem sektoru. Definicija koju studenti uče na kolegiju Inovacije u informatici i Projektiranje inovacija na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu glasi; Inovacija je primjena nove i poboljšane ideje, postupka, usluge ili procesa koja donosi nove koristi ili kvalitetu u primjeni.

Dekanica Jana Žiljak Gršić ističe tradiciju inovatorstva na TVZ-u koja se njeguje u sklopu udruženja, natjecanja i suradnji s partnerskim tvrtkama. Nastavnici na Veleučilištu svjesni su kako je inovativnost razlikovni faktor koju traži privreda i ključ uspjeha njihovih studenata. Usmjerenost na vještine i znanja koji omogućuju kreativni pristup u rješavanju problema je baza obrazovanja, a time se postiže izvrsnost.

Studijski programi na TVZ-u usklađeni su sa zahtjevima tržišta. Preddiplomski stručni studiji kao i specijalistički diplomski stručni studiji obrazuju studente u duhu inovativnosti i razvijaju praktične pristupe rješavanju poslovnih zadataka.

Stupanj zapošljivosti je 98% unutar šest mjeseci po završetku studija. Planirana novost zakona o obrazovanju donosi bitnu prednost za studente veleučilišta jer njihovu struku izjednačava s Europskom Unijom. Novi naziv bit će magistar struke.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije