Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRVAVA TRADICIJA

Može li Justin Trudeau zaustaviti pokolj tuljana?

Justin Trudeau
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
10.04.2017.
u 06:30

Da nema subvencija za komercijalni pokolj tuljana, on bi već doživio kolaps jer je ostalo samo nekoliko zemalja koje kupuju proizvode

U godini u kojoj Kanada obilježava 150. rođendan njezin premijer Justin Trudeau, koji je do sada pokazao da je progresivan po brojnim pitanjima, mogao bi biti upamćen i po zaustavljanju okrutnog ubijanja beba tuljana zbog krzna.

Organizacija za zaštitu životinja PETA (People for ethical treatment of animals) premijera je već pozvala da ukine subvencioniranje komercijalnog pokolja tuljana, za što se u Kanadi izdvajaju milijuni dolara poreznih obveznika. Da nije te subvencije, kanadski komercijalni pokolj tuljana već bi vjerojatno doživio potpuni kolaps. Zbog zabrane prodaje proizvoda od tuljana u EU, Rusiji, SAD-u, a odnedavno i u Švicarskoj, koja je 35. zemlja sa zabranom, ostalo je svega nekoliko zemalja koje su voljne kupovati proizvode krvavog pokolja.

Pokušaji da se proguraju proizvodi od tuljana na kinesko tržište i nedavno osporavanje zakonskih zabrana u EU doživjeli su neuspjeh. PETA i druge organizacije za zaštitu i prava životinja diljem svijeta, među kojima su i Prijatelji životinja iz Hrvatske, već su drastično smanjile globalno tržište za prodaju tuljanova krzna.

Lani je ubijeno 66.000 tuljana, a najmlađi još ne nauče ni plivati ni jesti krutu hranu

U Hrvatskoj je uvoz tuljanova krzna zabranjen još od 2006. Lov na tuljane već je počeo, a lovci će ubrzo početi ubijati i bebe tuljane. Većina će imati tek nekoliko tjedana kada im oderu krzno, a vrlo često sve to gledaju odrasli tuljani. Mali tuljani, prije nego što ih ubiju, još ne nauče ni plivati i ne pojedu ni prvi kruti obrok.     

>> Eksplozija kod arene za borbe bikova - ranjeno najmanje 40 ljudi

>> Veterinarska inspekcija ništa ne zna o životinjama koje je napustio udomitelj iz Zagreba

Komentara 1

Avatar eti
eti
10:32 10.04.2017.

Kada je u pitanju novac i moć, nema kraja ljudskoj okrutnosti i bešćutnosti. Najgora smo životinjska vrsta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije