Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
balistička raketa

Bivši ruski oligarh objavio fotografiju: Nikada nećete vidjeti ništa čudnije!

Sotona 2
Foto: Screenshot Youtube
1/4
14.05.2022.
u 08:26

Svećenici Ruske pravoslavne crkve ne blagoslivljaju balističku raketu "Sotona", kako se prvotno tvrdilo.

Bivši ruski oligarh i veliki Putinov kritičar Mihail Hodorkovski na Twitteru je objavio fotografiju koja prikazuje svećenike Ruske pravoslavne crkve kako blagoslivljaju balističku raketu "Sotona", no ne radi se o raketi Sotona već je pretpostavljeno da je riječi o raketi Yars.

- Mislim da nikada nećete vidjeti ništa čudnije. Poglavari Ruske pravoslavne crkve blagoslivljaju raketu zvanu Sotona - napisao je u opisu fotografije, no ta informacija nije točna, na fotografiji se ne nalazi raketa Sotona

 

Prošlog je mjeseca Vladimir Putin poslao jezivo upozorenje Zapadu probnim lansiranjem rakete 'Sotona II'. Raketa je lansirana iz Plesetska na sjeverozapadu zemlje te je pogodila ciljeve na poluotoku Kamčatki na krajnjem istoku. Riječ je o raketi čiji je domet čak 18.000 kilometara te se smatra interkontinentalnom balističkom raketom najdužeg dometa na svijetu.

Putin je lansiranje opisao kao ''veliki, značajan događaj'' za rusku vojsku i ustvrdio da oružje može nadvladati sve moderne obrambene sustave. Kada je potpuno naoružana, raketa može nositi oružje dovoljno jako da uništi područje veličine Francuske

– Sotona je najmoćnija raketa s najdužim dometom uništavanja ciljeva na svijetu, što će značajno povećati borbenu moć strateških nuklearnih snaga naše zemlje. Sposobna je putovati brzinom do 16.000 milja na sat, može rasporediti više bojevih glava i drugog oružja prema ciljevima hiperzvučnim brzinama, što ju čini iznimno teškom za rušenje. Moći će lansirati Avangard, prvu rusku hipersoničnu raketu, koja može putovati u vrh Zemljine atmosfere s više od deset puta većom brzinom od zvuka – priopćeno je iz ruskog ministarstva obrane.

Informacije iz članka da se radi o raketi Sotona ispravljene su nakon intervencije portala Raskrikavanje.ba 30.05.2022.

VIDEO Kotromanović: Rusi su raketama 'sotona' pokazali mišiće cijelom svijetu, to je poruka da su spremni na sve i svašta

Komentara 33

SV
Sveznadar
09:22 14.05.2022.

Ako jedna zemlj teži za tim da ima raketu koja može uništiti jednu zemlju, onda to nisu ljudi koji trebaju pripadati čovječanstvu.

DI
Diesel
09:22 14.05.2022.

Pa i kod nas su blagoslovili srpske tenkove pocetkom devedesetih na putu za Hrvatsku i Bosnu.

PR
prahrvat
08:58 14.05.2022.

Dobro da je Krist izašao iz groba, provrtio bi Zemlju okrećući se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije