Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE POMAŽU NI DRAKONSKE KAZNE

Motociklist vozio sa 1,03 promila pa teže ozlijeđen

prometna policija jurnjava vožnja vozačka dozvola kontrola
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
13.09.2020.
u 10:41

Tijekom subote zagrebačka policija je zabilježila 184 prometna prekršaja, pri čemu je 47 vozača uhvaćeno kako vozi pijano, 155 ih je vozilo prebrzo, 11 ih nije bilo vezano, jedan je u krvi imao droge, a uhvaćen je i jedan recidivist

Kada pijan sjedneš na motocikl ne ugrožavaš samo sebe već i druge, opće je poznata stvar, koju očito ni u auto ni u životnoj školi nije svladao 56-godišnjak koji je teže ozlijeđen u subotu u 14.25 u nesreći se dogodila u Ulici Remetinečki gaj.

Kako je priopćila zagrebačka policija, nesreća se dogodila kada je 22-godišnjak koji je upravljao Fordom Fiestom zagrebačkih oznaka vozeći prometnom trakom za ravno u smjeru sjevera, na križanju s prilaznim kolnikom parkirališta, skrenuo lijevo prema prilaznom kolniku. Učinio je to preko dvostruke neisprekidane crte koja je namijenjena za promet vozila iz suprotnog smjera, a da prethodno nije propustio motocikl koji je dolazio iz suprotnog smjera te je zadržavao svoj smjer kretanja. Motociklist, koji je u krvi imao 1,03 promila  naletio je na prednji dio Forda te je  s teškim ozljedama prevezen u KB Sestara milosrdnica.

Inače, zagrebačka policija i ovaj vikend provodi pojačanu kontrolu prometa, pri čemu posebno pazi na alkoholizirane  vozače, one koji voze prebrzo, one koji ne vežu pojas te oni koji telefoniraju dok voze. Kako su priopćili, tijekom subote zabilježili su 184 prometna prekršaja, pri čemu je 47 vozača uhvaćeno kako vozi pijano, 155 ih je vozilo prebrzo, 11 ih nije bilo vezano, jedan je u krvi imao droge, a uhvaćen je i jedan recidivist.

No ono što posebno zabrinjava je da policija, koja iz vikenda u vikend provodi represivnu kontrolu prometa, sa svojim akcijama ništa ne postiže. Jer da postiže, onda bi drakonske novčane kazne imale učinka na neodgovorne vozače koji ako je suditi po podacima zagrebačke policije, najviše vole malo popiti pa sjesti za volan. Policajci su si dali  malo truda pa su tako pobrojali i neslavne alkoholizirane rekordere.

Najviše alkohola u krvi imao je 31-godišnjak koji je na Aleji Bologne vozio sa 2,35 promila. Slijedi 63-godišnjak koji je kod Sesveta zaustavljen kako vozi sa 2,31  promila alkohola, pa 34-godišnjak koji je  u Vrbovcu u Zagrebačkoj ulici zaustavljen kako vozi dok je u krvi imao 2,17 promila.  Još trojici zaustavljenih vozača je u krvi izmjereno između 2 i 2,17 promila, a policija je izvijestila i o još petorici koja su zaustavljena kako voze  pijani te im je u krvi izmjereno između 1,6 i 1,8 promila. A to su samo oni koji su tijekom subote uhvaćeni dok voze pijani...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije