Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Motociklist se zabio u traktor i poginuo

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
12.06.2019.
u 08:52

Što je najvažnije, ne precjenjujte vlastite mogućnosti, odnosno ne podcjenjujte opasnosti u prometu – ističe Krešimir Šimić, policijski službenik

U operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske sinoć (utorak) oko 23.35 sati, zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na zapadnoj veznoj cesti, u Slavonskom Brodu, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 35-godišnji vozač (na glavi je nosio zaštitnu kacigu) upravljao motociklom slavonskobrodskih registarskih oznaka, krećući se iz smjera istoka prema zapadu. Ispred njega se u istom smjeru kretao traktor kojim je upravljao 48-godišnjak, a suprotnim prometnim trakom se kretao 45-godišnjak upravljajući osobnim automobilom austrijskih registarskih oznaka. U jednom trenutku 35-godišnji vozač motocikla je zbog neprilagođene brzine stanju i osobinama ceste prekasno uočio vozilo ispred sebe, usljed čega je došlo do udara motocikla u traktor te odbacivanja motocikla na suprotni prometni trak i udara osobnog automobila u motocikl. 

U ovoj prometnoj nesreći je 35-godišnji motociklist smrtno stradao.
- Upućujemo apel mopedistima i motociklistima da voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima tijekom cijele godine, koriste propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, ali i drugu motociklističku opremu (jakna, hlače, štitnici, čizme, rukavice), da se kreću dopuštenim brzinama te da se tijekom vožnje u skupini kreću jedan iza drugog. Što je najvažnije, ne precjenjujte vlastite mogućnosti, odnosno ne podcjenjujte opasnosti u prometu – ističe Krešimir Šimić, policijski službenik za odnose s javnošću u PU brodsko-posavskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije