Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Motiv za izgradnju nove mrtvačnice dostojanstveniji ispraćaj pokojnika

'22.08.2013., Koprivnica - Do 15. studenoga ove godine trebao bi biti gotov kompleks mrtvacnice Sveti Duh vrijedan 9,31 milijuna kuna. Radove placa Komunalac Koprivnica, izvodjac je Koming Koprivnica,
'Marijan Susenj/PIXSELL'
24.08.2013.
u 12:45

Prema planu gradnje sve bi trebalo biti dovršeno do 15. studenog, a parkiralište i prije Svih svetih

Na koprivničkom groblju do 15. studenog trebali bi biti dovršeni radovi na izgradnji nove mrtvačnice, koja će ulaz imati iz Ulice Ivana Česmičkog. Parkiralište sa 153 mjesta u funkciji bi trebali biti za blagdan Svih svetih. Vrijednost investicije je oko 9,3 milijuna kuna. Grad je financijer, nositelj investicije je Komunalac, a izvođač radova koprivnički Koming i đurđevački Segrad.

Velika površina

U gradskoj upravi kažu da radovi teku prema planu i otkrivaju da su unutar građevine predviđeni prostori za pet odarnica, dvorana za ispraćaj, prostorije za osoblje, pomoćne prostorije i one za čuvanje pokojnika. Osim parkirališta, izgradit će se i ispraćajni trg u obliku elipse te park. Građevinska parcela ukupne je površine oko 20.000 kvadratnih metara.

- Za izgradnju nove mrtvačnice odlučili smo se zbog neodgovarajuće postojeće zgrade mrtvačnice, koja je zbog svoje starosti zahtijevala ulaganja, nije prostorom zadovoljavala sve potrebe, a u njoj nije bilo moguće ni smjestiti sve prateće prostore nužne za funkcionalno i primjereno organiziranje čuvanja pokojnika i samog ispraćaja. Isto tako, ispraćajni trg stare mrtvačnice smješten je u neposrednoj blizini Varaždinske ceste te je ulična buka s ove iznimno prometne ceste često neprimjereno utjecala na samu ceremonije ispraćaja - istaknula je pročelnica Jasna Golubić.

Moderno zdanje

Naglasila je i da će nova mrtvačnica imati rashladnu komoru, prostor za pripremu pokojnika, dvoranu za ispraćaj, sanitarne čvorove za djelatnike i građanstvo, natkriveni trijem, primjereno uređen unutarnji i vanjski prostor s hortikulturalnim uređenjem...

Dodala je da će se stara mrtvačnica i nadalje koristiti za potrebe održavanja i upravljanja groblja. Ulaz za pristup groblju s Varaždinske ceste, kaže, ostat će otvoren za građane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije