Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sabor

Mostov prijedlog o ukidanju naknade plaće 'zapeo' u dnevnom redu

sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
19.02.2016.
u 14:15

Mostova Ružica Vukovac kaže da je Most imao najbolje namjere kada je predlagao zakon, no nažalost sada je već prekasno da se odnosi na zastupnike ovog saziva jer ne može djelovati retroaktivno.

Mostov prijedlog izmjena Zakona o pravima i obvezama saborskih zastupnika kojima bi se ukinula mogućnost naknade plaće, po principu šest mjeseci nakon isteka mandata puta plaća, a drugih šest mjeseci pola plaće već više od mjesec dana stoji na dnu dnevnog reda, a Most za to krivi i svoje partnere u Vladi, ali i oporbu.

Mostova Ružica Vukovac kaže da je Most imao najbolje namjere kada je predlagao zakon, no nažalost sada je već prekasno da se odnosi na zastupnike ovog saziva jer ne može djelovati retroaktivno.

– Činjenica je da su oni prekaljeni političari i točno su znali što će se dogoditi. Mi ćemo i dalje tražiti izmjene i dopune – komentira Vukovac.

HDZ-ov Davorin Mlakar kaže da je on osobno protiv toga da pravo na 6 plus 6 dobiju oni koji su samo kratko vrijeme obnašali neke visoke dužnosti.

– Ja sam protiv toga da i oni koriste sve ono što je negdje u našim propisima bilo doneseno zato da ljudi koji odrade mandat imaju stanovito vrijeme prilagodbe na tržište rada i mogućnost da nađu drugi posao – kaže Mlakar. U konkretnom prijedlogu Mosta vidi problem jer smatra da se ne može primjenjivati retroaktivno.

SDP-ov Arsen Bauk ne zna, kaže, kako Most može kriviti njegovu stranku kada SDP sada kao oporba ne odlučuje niti o stavljanju zakona na odbore ni dnevnog reda Sabora.

– Ne vidim kako smo to mi njih mogli spriječiti u donošenju novog zakona. Prema tome, ta izjava potpredsjednika Sabora je u dubokom sukobu s logikom, a što se tiče samog zakona, to ćemo raspraviti kada dođe na dnevni red – kaže Bauk.

Irena Petrijevčanin Vuksanović iz Hridi čudi se što u Mostu nisu znali da se zakoni ne mogu primjenjivati retroaktivo.

– A što se tiče njihove najave o zastupničkoj plaći od 9.999 kuna, to je još jedno obećanje i reforma od koje se odustalo. Ono što je meni bitnije od ovoga je da se plaće svih dužnosnika trebaju vezati uz plaće u realnom sektoru. I u tom smislu, ako će ikada doći do prijedloga tog zakona i jednog i drugog ili će to biti jedan zakon da onda taj zakon obuhvati sve dužnosnike – ustvrdila je Petrijevčanin Vuksanović.

>> Most kritizira HDZ i SDP: Mi smo obećanje ispunili. Zaustavili su naš prijedlog izmjene zakona

Komentara 7

DU
Deleted user
14:48 19.02.2016.

Petrov postao Karamarkovo mladunče......hahahahha

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
15:46 19.02.2016.

Mostov prijedlog o ukidanju naknade plaće 'zapeo' u dnevnom redu a najavljene reforme če "zapeti" na balvanima udruženog domoljubnog poduhvata zbrinjavanja i snabdjevanja.

MR
MRUDante
14:51 19.02.2016.

fućkaj ga, ništ od toga - nisu bili kod bilježnika! hahahahhahaaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije