Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mostar: Bivši zaposlenici 'Aluminija' blokirali zgradu federalne Vlade

17.12.2008.
u 15:56

Bivši zaposlenici "Aluminija" u Mostaru, koje podupire Sindikat zaposlenika, blokirali su u srijedu zgradu Vlade Federacije u Mostaru tražeći da se završi postupak privatizacije te tvrtke te prosvjedujući zbog nepovoljnih uvjeta njezina rada.

Prosvjednici, kojima je policija onemogućila da uđu u zgradu federalne Vlade, nosili su transparente i zahtijevali da se završi privatizacija nakon čega bi oni dobili novčanu odštetu. Uz to traže da se tvrtki omogući normalan rad budući da je Uprava odlučila za četvrtinu smanjiti proizvodnju zbog odluke federalnih vlasti da tvrtka mora sama nabavljati skupu struju na svjetskom tržištu te drastična pada cijene aluminija na londonskoj burzi.

Prosvjednici su prozivali federalnu Vladu te ministra energetike, industrije i rudarstva Vahida Heću zbog loša odnosa prema "Aluminiju". U srijedu je Nadzorni odbor objasnio kako je odluka koju su u utorak donijeli o smanjenju proizvodnje za 25 posto ne će značiti otpuštanje radnika.

- Premda je bilo najavljivano kako će Aluminij otpustiti četvrtinu zaposlenika, Nadzorni je odbor odlučio da se umjesto toga svim zaposlenicima snize plaće kako bi svi ravnomjerno podnijeli teret krize - potvrdili su iz "Aluminija".

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije