Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objasnili postupak

Most: Zapošljavanje će biti moguće samo po formuli ''dva za jedan''

Božo Petrov i Tomislav Karamarko
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
01.02.2016.
u 14:30

Iz Mosta najavljuju da će se godišnji plan rada spustiti do svakog zaposlenog i da će njegova realizacija biti osnova za nagrađivanje

Nakon što je na prvoj sjednici Vlade dio ministara premijeru Tihomiru Oreškoviću reklo da u ministarstvima nedostaje ljudi za ispunjenje svih ciljeva, u javnosti se pokrenula velika rasprava. Zbog svega se Most nezavisnih lista još jednom osvrnuo na tu temu na svom službenom Facebook profilu.

Nitko nije rekao da nam je cilj novo zapošljavanje. Ministarstva će se ustrojiti na optimalan način kako bi provela strateške planirane ciljeve, a to je efikasna javna uprava koja bi bila dobar partner poslovnom sektoru – izvijestili su iz Mosta i ponovili na koji će se način zapošljavati.

– Zapošljavanje će biti moguće samo po formuli "dva za jedan", tj. samo ako dva radnika odu iz javne uprave može se zaposliti jedan novi radnik – stoji u Mostovu statusu u kojem dodaju još neke od ciljeva:

– smanjivanje i spajanje preko 200 agencija u znatno manji broj učinkovitih sustava

– racionalizacija posla i ukidanje svih radnih mjesta čija se područja rada sada preklapaju u čak nekoliko agencija

– godišnji plan rada spustit će se do svakog zaposlenog i njegova realizacija bit će osnova za nagrađivanje

– javna uprava i nova zapošljavanja smiju biti samo u funkciji efikasne javne uprave i jačanja servisa koji država pruža poslovnom sektoru.

>> Ministri neće moći zapošljavati, u nekim službama ima i viška ljudi

Komentara 31

BR
brojevi
15:03 01.02.2016.

Vrlo dobra formula kad se nebi radilo o dugogodišnjem uhljebničkom stranačkom kadru. Kuda sa viškom VIP zaposlenika kojima je jedini posao prenašanje papira i čuvanje svog radnog mjesta prokazivanjem nepoželjnih i odbijanje sposobnih?

PO
pozornik66
16:48 01.02.2016.

Nakon 7 DANA suspenzija vraćam se , 7 DANA za komentar protiv Idejnog vodje je malo previše, objektivnost , HR medija ne postoji. Zato puna podrška Ministru da isuši tu močvaru jer je došlo krajnje vrime

DU
Deleted user
16:46 01.02.2016.

Tako je, bravo BOŽO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije