Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Most ustraje na proglašenju gospodarskog pojasa

Nećemo odustati od 24.000 četvornih km mora

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
28.03.2018.
u 15:32

Nikola Grmoja u Splitu je istaknuo da je Most prisilio Vladu da već na prvoj sjednici donese odluku o pokretanju konzultacija oko proglašenja IGP-a, te je naglasio da će i dalje ustrajati u svojoj inicijativi

Most ne odustaje od proglašenja isključivog gospodarskog pojasa iako je Vlada RH dala negativno mišljenje na njihov prijedlog koji je upućen u saborsku proceduru. Ovom odlukom Most predlaže proglašenje svih suverenih prava koja RH ima pravo proglasiti prema Konvenciji UN-a o pravu mora iz 1982. godine, koje se odnose na morski prostor površine oko 24 tisuće četvornih kilometara.

Nikola Grmoja u Splitu je istaknuo da je Most prisilio Vladu da već na prvoj sjednici donese odluku o pokretanju konzultacija oko proglašenja IGP-a, te je naglasio da će i dalje ustrajati u svojoj inicijativi. -Uputit ćemo Splitsko-dalmatinskoj županiji prijedlog za tematskom sjednicom, prikupljamo potpise te očekujemo potporu svih vijećnika i župana pa da taj prijedlog uputimo saborskim zastupnicima jer IGP je strateški interes RH. Ova inicijativa krenut će iz naše županije i očekujem da će se i ostale županije uz Jadran pridružiti. Također očekujem od saborskih zastupnika da će podržati proglašenje IGP-a i da će napokon pokazati da brane interese naroda- istaknuo je saborski zastupnik Miro Bulj.

-Uslijed predugog odugovlačenja s proglašenjem IGP-a i toleriranjem nekontroliranog izlova koje strane ribarice obavljaju na hrvatskoj strani Jadrana, stanje ribljeg fonda u Jadranu približeno je kritičkim razinama. Europska sredstva postoje, europski fondovi mogu nam isfinancirati brodove, danas je zaštita prostora tehnologijom dostupna. Ovo je naš doprinos zaštiti Jadrana i nadam se da neće biti stranačke stege i da ova tema neće biti nešto što će se podvući pod tepih, ovo je tema gdje bi svi mi trebali biti jedinstveni - istaknuo je Ante Čikotić.

Komentara 7

KO
koraknaprijed
17:22 28.03.2018.

Kad vas je pitalo šutjeli ste o ovakvim stvarima,sad kad vas se ništa ne pita,koga briga što vi mislite ili govorite?

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
16:32 28.03.2018.

opet ovi!!!! dokle ih moramo gledat i slusati???

MA
maziko
16:36 28.03.2018.

Sve biser do bisera.Blago nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije