Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRO PROSVJEDUJU

Most protiv sučeljavanja samo Milanovića i Plenkovića: 'To je duboko nedemokratski'

petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
02.08.2016.
u 14:57

"Most koji je u međuvremenu postao nacionalna opcija ovom je odlukom jednostavno izbrisan iz fokusa birača"

Most u današnjem priopćenju "oštro protestira" protiv odluke da se televizijska sučeljavanja svedu isključivo na predsjednike SDP-a i HDZ-a, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. Takvu odluku smatraju "duboko nedemokratskom te zabrinjavajućom po razvoj demokracije i pluralizma".

"Naime, osim što se navedene dvije stranke u mnogočemu ponašaju kao jedna, što su pokazali i nedavni događaji u kojima su složno rušile Vladu ili birale ustavne suce, dakle izravno odlučivale o najvažnijim institucijama naše države, nepobitno je da se sve veći broj građana protivi njihovom malignom duopolu – na zadnjim izborima samo za Most glasalo je više od 300.000 građana. Onemogućiti te građane da na javnoj televiziji, ali i drugim medijima, čuju što će u sučeljavanju reći njima bliski političari, skandalozno je", navode u priopćenju

U Mostu smatraju da se biračima time šalje poruka da Hrvatska ima samo dva politička rješenja i dva moguća premijera.

"Most koji je u međuvremenu postao nacionalna opcija, čiji se simpatizeri okupljaju gotovo u svakom kutku Hrvatske, i ne samo okupljaju već i osvajaju vlast na lokalnim razinama, ovom je odlukom jednostavno izbrisan iz fokusa birača", dodaju.

"Ako je pak sučeljavanje uvod u veliku koaliciju SDP-a i HDZ-a koju sve glasnije iz prikrajka najavljuju pravi gospodari te dvije stranke, onda bi tu odluku valjalo obznaniti biračima da znaju kako je svejedno kome od dva politička klona podariti glas. Posebno zabrinjava da se u ovoj mutnoj raboti našla i Hrvatska radiotelevizija kao javni servis koja je time nastavila niz sramotnih poteza posljednjih mjeseci. Most će se zbog svih navedenih razloga još čvršće zauzimati za demokratizaciju, depolitizaciju i profesionalizaciju tog javnog servisa", zaključuje Most.

>> Prvo sučeljavanje šefova SDP-a i HDZ-a nakon 13 godina. Zna se kada i gdje

Komentara 38

Avatar mister.N@
mister.N@
15:22 02.08.2016.

a tko tebe Bozo zeli slusati??? o cemu ti imas svoje misljenje koje traje duze od tjedan dana???

BK
branko-kockica
15:14 02.08.2016.

Na stranu što je ovakvo sučeljavanje smiješno, o tome što je demokratski ili ne nema što govoriti jedna suluda sekta kojoj je na čelu nikada i od nikoga izabrani psihijatar, a sve odluke donosi tajno nikada i od nikoga izabrano Nacionalno vijeće ćuprije , tijelo koje nije nigdje registrirano, koje nema statut, pravilnike, procedure ni ikakve demokratske uzuse.

BU
bubabi
15:34 02.08.2016.

Frajer je u pravu. Kao da HTV prenosi samo utakmice Dinamo:Hajduk. Degradira birace MOSTA kojih nije malo. Naravno, nije ih toliko koliko i ovih tradicionalno uhljebnickih stranaka, ali su to glasovi intelektualne manjine kojih na srecu i nije toliko malo. 300 000+. HRT srami se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije