Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzeli inicijativu

Most pozvao svu oporbu na dogovor o opozivu M. Dalić

26.02.2018.
u 23:21

Na sastanak stižu HSS, GLAS, Zlatko Hasanbegović, Goran Aleksić.

Klub zastupnika Mosta pozvao je jučer sve oporbene stranke i nezavisne zastupnike na sastanak koji će se održati u srijedu u Saboru i na kojem će glavna tema biti pokretanje opoziva potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić.

– Smatramo da nakon kompromitirajućih događanja vezanih za postupak izvanredne uprave Agrokora, ministrica Dalić više ne može obnašati navedenu dužnost. Smatramo da ovo pitanje nadilazi stranačka razmimoilaženja i da je svatko tko želi dobro državi suglasan s potrebom odlaska ministrice Dalić iz Vlade – stoji u pozivu koji su mostovci jučer poslali oporbi. Da stižu, već su potvrdili HSS-ovci, Glas, Zlatko Hasanbegović i Goran Aleksić iz Snage.

Panenićeva dvojba

Time je Most preuzeo inicijativu okupljanja oporbe iako se još jučer ujutro činilo da od cijele priče neće biti ništa, nakon što je Mostov Tomislav Panenić u HRT-ovu Studiju 4 otkrio kako stvari među oporbenim strankama ne stoje najbolje. Paneniću nisu najbolje sjele izjave dijela SDP-ovih zastupnika da će proceduru opoziva voditi najveća oporbena stranka, a ne Most. Poručio je i da osobno nema namjeru sudjelovati u neozbiljnim inicijativama, pri čemu je podsjetio da na glasovanje o SDP-ovu prijedlogu opoziva sredinom studenoga nisu došli svi SDP-ovci, dok iz njihova partnera HSS-a u klupama nije bilo ni jednog zastupnika.

1/6

Glavni tajnik Mosta Nikola Grmoja nešto je blaži prema kolegama iz oporbe i poručuje da to što Most saziva sastanak oporbe ne znači da se ne bi odazvali i pozivu iz drugih stranaka, ako do njega dođe, a iako smatra da je to lošija varijanta, uz opoziv Martine Dalić, spreman je razgovarati i o opozivu Vlade, ako SDP na njemu bude inzistirao. Panenić, međutim, ne dijeli takav stav i poručuje kako osobno nije za rušenje Vlade jer bi, uvjeren je, to moglo ugroziti stabilnost Agrokora. U SDP-u, u kojem danima govore da ministrica Dalić i Vlada moraju otići jučer su ponovili svoj stav.

– Martina Dalić više ne može raditi posao koji radi. U njezinoj je kuhinji stvoren zakon i svojim je postupcima kompromitirala cijeli proces i dovela u pitanje odvijanje daljnjih procesa i postizanje nagodbe. Ako premijer ima moć, hrabrost i odlučnost, i ako uvažava većinsko raspoloženje u hrvatskoj javnosti, smijenit će potpredsjednicu Vlade – kaže saborski zastupnik SDP-a Ivo Jelušić. U protivnom, dodaje, sav krimen i sav teret odgovornosti premijer preuzima na sebe.

Stabilna većina

Iz stranaka vladajuće koalicije, koja je jučer održala, kako tvrde, redovitu mjesečnu koordinaciju, ne boje se oporbenih najava.

– Dok se oporba dogovori... – komentirao nam je uz smijeh jedan dužnosnik HNS-a. Tvrdi da je vladajuća koalicija stabilna i da nema bojazni od “iskakanja” kakva su se pokazala u tajnom glasovanju o imenovanju Povjerenstva za sukob interesa. Kao i premijer, u HNS-u misle da nema razloga za smjenu Dalić. 

Čekamo da vidimo što će premijer Andrej Plenković poduzeti, čekamo njegov odgovor na cijelu situaciju i o tom odgovoru ovisi naš idući potez, kaže saborski zastupnik SDP-a Ivo Jelušić.

– Ako vladajuća većina ne učini ono što je razumno i neophodno, onda ćemo to probati učiniti mi, ali ja još uvijek vjerujem da ima dovoljno razuma za potez koji je potreban – poručio je Jelušić.     

Komentara 17

Avatar Becarina
Becarina
03:08 27.02.2018.

Ako se Hasanbegovic druzi sa ovakvima to je pocetak kraja i njemu i negovoj stranci.

JA
jadrmatic
06:50 27.02.2018.

Što jest jest, Most je najuspješniji u odstrjeljivanju. Obzirom da su im sponzori uglavnom udbaši, to i ne čudi. A najbolje je da je upravo Božo Petrov pozvao Ramljaka da bude izvanredni upravitelj, dok je cijeli Most glasovao za navedeni grozni lex Agrokor.

DU
Deleted user
07:52 27.02.2018.

nešto mi je sumnjivo,uvijek/bez obzira na vladajuću stranku/ kad se dižemo netko traži osatvke najboljih..... svatko zaluta u politici,a Most je izgleda broj jedan, još kad se sjetim da sam prvi glas dao njima.....totalno nepoznavanje ekonomije,zakonitosti ekonomije itd.itd., idem delati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije