Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okršaj zbog potpisa

Most: Ovo je udar na demokraciju, kontrolne liste su uništene. HDZ: To je floskula

Nikola Grmoja i Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.02.2019.
u 18:14

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je da je taj klub tražio uvid u kontrolne liste od predsjednika Hrvatskog sabora i da im je odgovoreno da toga u Saboru nema, te da im nije dopušten uvid potpise

Klub zastupnika Mosta u srijedu je zatražio stanku zbog "navodnog uništavanja kontrolnih lista i nemogućnosti uvida u potpise" na početku saborske rasprave o zaključku Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav prema kojem nisu ispunjeni uvjeti za raspisivanje dvaju državnih referenduma koje su pokušale inicirati građanske inicijative “Narod odlučuje” i “Istina o Istanbulskoj”.

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je da je taj klub tražio uvid u kontrolne liste od predsjednika Hrvatskog sabora i da im je odgovoreno da toga u Saboru nema, te da im nije dopušten uvid potpise.

"Vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu i ovakav način ponašanja Vlade kojim je negirana volja 400 tisuća građana za raspisivanje  referenduma nama je neprihvatljiva", poručio je Grmoja tražeći stanku.

Ovo je udar na demokraciju, kontrolne liste su uništene, ne postoji dokaz o nevažećim potpisima, a ministar Lovro Kuščević je grobar referenduma, nadovezao se Miro Bulj.

Branko Bačić (HDZ) poručio im je da je saborski Odbor za Ustav i Poslovnik predložio da se referendumi  ne provedu, ali ne zato što ta pitanja jesu ili nisu u skladu s Ustavom već zato što je utvrđeno da inicijative nisu prikupile dovoljan broj potpisa.

"Floskula je da je nešto uništeno i spin profesora Roberta Podolnjaka, ništa nije u procesu referenduma uništeno i u Saboru postoje svi potpisi, kako oni koji su pravovaljani, tako i oni netočni, svatko dobronamjeran može provjeriti koji su potpisi nevažeći" , kazao je Bačić.

Pogledajte video: Optužbe nakon kojih je uslijedio incident Plenković - Grmoja

 

Komentara 46

Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
19:30 13.02.2019.

Kada je Franjo govorio o mutikašama nije mislio na HDZ-ovce, ali, evo, ispalo je tako: HDZ-ovci jesu mutikaše.

KR
kraljzvonimir44
18:26 13.02.2019.

Nečastivi preko Andreja,sina tame spalio potpise.

DU
Deleted user
19:12 13.02.2019.

Gledam i vjerujem u ono sto vidim sdp brani hdz, njima odgovara ovaj sustav. Skole su dobili znanja nemaju, a ti narode gledaj kako te u duetu ostavljaju bez buducnosti a gledajte koliko cu dobiti minusa od onih koji kojii kukaju sto mladi odlaze, pa tko normalan zivi gdje politicka cosa nostra vlada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije