Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE KOD MANDATARA

I Most poslao odbijenicu: 'Ovaj je sastanak Plenkovićev folklor'

Zagreb: Doček izbornih rezultata u stožeru Mosta
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
14.07.2020.
u 09:17

Svoje gospodarske mjere i smjer Most je već komunicirao javnosti i one su poznate ali za njihovu provedbu treba hrabrosti i političke volje, poručili su.

I iz Mosta su poručili kako neće ići na sastanak s Vladom na kojem bi se govorilo o izazovima koji su pred Hrvatskom zbog koronavirusa i loše gospodarske situacije koja je zbog toga nastala.

– Ovaj je sastanak Plenkovićev folklor, stvarne volje da se sasluša opozicija nema. Mi ćemo svakako predložiti opet moratorij na kamate i kredite, što se on nije usudio uvesti jer ne želi sukob s bankama. Ako opet uzme naš prijedlog kao svoj, kao što je napravio s otpisom, a ne na kraju odgodom obveza, slobodno – kazao je prije nekoliko dana za Večernji list Nikola Grmoja koji je tada rekao kako će ići na sastanak. No, nakon što se saznalo da će se održati pojedinačni sastanci odlučili su da na njega neće doći.

Poručili su da samo zajednički sastanak Vlade i oporbe ima smisla.

- Iako je prvotno Most bio spreman zaboraviti na sve političke razlike, kada je vitalni interes Hrvatske u pitanju, te se odazvati sastanku u Vladi, očito je da nema želje za zajedničkim i konstruktivnim sastankom s cijelom oporbom.

Naime, smatramo da pojedinačni sastanci s opozicijom neće ispuniti pravu svrhu, pa za njima nema ni potrebe.

Svoje gospodarske mjere i smjer Most je već komunicirao javnosti i one su poznate ali za njihovu provedbu treba hrabrosti i političke volje.

Obračun s korupcijom i reforma pravosuđa, reforma izbornog sustava, smanjenje broja političara i dužnosnika, ukidanje županija i rezanje nameta građanima i poduzetnicima uz obavezan moratorij na kredite i kamate, sve su to prijedlozi Mosta.

Vladine mjere očekujemo u Hrvatskom saboru, kao i zajednički sastanak Vlade s opozicijom, a Most nikada nije bio, niti će biti poluga za nečije političke kalkulacije - stoji u objavi na Facebooku.

Komentara 18

Avatar Bernasconi
Bernasconi
09:35 14.07.2020.

Opet pokazuju svoje lice i to je dobro. Ako se radi o dobrobiti Domovine onda moraš malo spustiti usijanu glavu. Jer samo tako ćeš steći povjerenje naroda i moći reci mi smo probali ali ovo, pa ovo nije išlo iz tog i tog razloga. A ovakovim ponašanjem opet pokazuju da su nedozreli za politiku.

BU
burza
10:13 14.07.2020.

Mostovci se ponadaju kao uvrijedena mlada ako je za dobrobit gradana bori se za gradane i spusti svoj ego

Avatar otacdomovine1
otacdomovine1
10:20 14.07.2020.

"Stvarne volje da se sasluša opozicija nema." Pa naravno da nema kada nećete doći! U redu, budite vječna opozicija, izgleda da vam je to ionako i bio plan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije