Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivana Krčelić i Predrag Sekulić

Most napustila oba njihova vijećnika u Sisku

Ivana Krčelić i Predrag Sekulić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
28.10.2019.
u 09:26

O odluci sisačkih vijećnika očitovala se i županijska organizacija Mosta.

Oba vijećnika Mosta u sisačkom Gradskom vijeću napustila su tu stranku i od sada djeluju kao nezavisni vijećnici. Predrag Sekulić, predsjednik sindikata Nova solidarnost i koordinator Mosta za Sisak te Ivana Krčelić, aktualna predsjednica Gradskog vijeća, u priopćenju medijima izvijestili su kako od danas nisu više članovi Mosta.

„Ovim putem želimo izvijestiti zainteresiranu javnost da časnu ulogu vijećnika u Gradskom vijeću Grada Siska nastavljamo kao nezavisni vijećnici. Zahvaljujemo se na dosadašnjem radu i korektnosti: prijateljima, kolegama, članovima i simpatizerima MOST NL Sisačko moslavačke županije, kao i svim gradskim organizacijama unutar iste. Čvrsto vjerujemo kako će nas osnovne ideje zbog kojih smo se politički aktivirali kroz stranku MOST NL (poštenje, ljubav prema Domovini, rad za dobrobit uže odnosno šire zajednice i svakog građanina, itd.), i dalje povezivati na lokalnim razinama“ – stoji u njihovu zajedničkom priopćenju.

Foto: Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL

Njih dvoje ključni su vijećnici koji su skupa sa SDP-ovom koalicijom od lokalnih izbora 2017. formirali većinu u sisačkom Gradskom vijeću i time osigurali stabilnost vlasti SDP-ove gradonačelnice, Kristine Ikić Baniček. Već se duže vremena najavljivalo kako bi mogli napustiti Most jer su nezadovoljni vođenjem stranačke politike na nacionalnoj razini, a kako stvari stoje za njima će i dosta ostalih članova Mosta u Sisku, ali ne svi.

Hoće li odlazak u nezavisne vijećnike donijeti promjenu unutar snaga u sisačkom Vijeću, za sada novopečeni nezavisni vijećnici ne otkrivaju. O odluci sisačkih vijećnika očitovala se i županijska organizacija Mosta.

Foto: Ilustracija/Nikola Cutuk/PIXSELL

„Odlaskom ovih vijećnika MOST više ne sudjeluje u programskoj suradnji s SDP-om u Sisku. Ovim putem se zahvaljujemo na dosadašnjem radu našim bivšim članovima/članicama kao i gradonačelnici Kristini Ikić Baniček i suradnicima na dosadašnjoj suradnji. S obzirom na vjerojatnost interesa javnosti i medija za novu situaciju, nakon što novonastalu situaciju prouče tijela stranke, ponovo ćemo se obratiti medijima i javnosti“ – stoji u priopćenju Milana Brigljevića, koordinatora MOST NL za SMŽ.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:45 28.10.2019.

Grmoja i pertov na aparatima - đaba su galamili i slikali se u Sisku - sad se uvalili i Škori - Škoro teraj ove mostovce od sebe ako misliš išta na izborima napraviti - samo ti smetaju ovi stručnjaci za sve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije