Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.06.2017. u 07:12

Iako nije uspio uzdrmati HDZ-ove utvrde, Most 
je uspio zadržati 
dobar dio birača

Most je u drugom izbornom krugu izgubio sve bitke. Mandat župana nisu uspjeli osvojiti ni Miro Bulj ni Nikola Grmoja ni Tomislav Panenić. Najbolniji za tu stranku-platformu ipak je gubitak Metkovića, grada iz kojeg su krenuli u okrupnjavanje nezavisnih lista i borbu za vlast na nacionalnoj razini. Boži Petrovu za utjehu ostaje činjenica da je njegova kandidatkinja Katarina Ujdur grad izgubila za samo 130 glasova, što je za Most uspjeh s obzirom na činjenicu da je HDZ sve snage angažirao kako bi dojučerašnjeg partnera, a sada ljutog neprijatelja, udario tamo gdje ga najviše boli.

Vjerojatno ima nešto istine i u Mostovim tvrdnjama da su presudili birači iz obližnje Hercegovine, no to ne mijenja činjenicu da je utakmica izgubljena. Da je Petrov na čelu bilo koje duge stranke, danas bi se vjerojatno postavilo pitanje njegove odgovornosti i tražila bi se njegova glava. Ovdje je, međutim, riječ o Mostu, stranci koja broji tek 400-tinjak članova, dok neki od najuglednijih mostovaca uopće nisu u stranci. Hoće li Petrov zbog gubitka Metkovića steći status gubitnika i hoće li nezavisne liste početi napuštati Mostovu platformu, ovisit će, prije svega, o razvoju situacije na nacionalnoj razini, odnosno o tome hoće li premijer Andrej Plenković uspjeti “skrpati” većinu u Saboru ili će se ići na prijevremene parlamentarne izbore.

Božo Petrov
1/66

Jučerašnji je dan, naime, pokazao da je Most, iako nije uspio uzdrmati HDZ ni u jednoj njegovoj utvrdi i unatoč gubitku Metkovića, ipak uspio privući dobar dio birača. Pritom je najbolje prošao njihov kandidat za splitsko-dalmatinskog župana Miro Bulj, koji je kampanju gradio na prilično tvrdoj retorici prema HDZ-u i njegovoj ulozi u krizi u Agrokoru te rušenju vlade HDZ-a i Mosta. Njegov je rezultat pokazao kako je riječ o temama na kojima Most, bude li uskoro izbora, može mobilizirati dobar dio birača te kako i dalje može računati na poziciju treće političke snage u državi.

Sve o lokalnim izborima čitajte OVDJE.

Komentara 53

Avatar Poskok
Poskok
09:34 05.06.2017.

kad pogledam vase komentare siguran sam da bi izisli iz sabora kod proglasenja hrvatske drzavnosti.

DR
droza
08:25 05.06.2017.

Gospođo Valečić opetovano svojim napisima "pokušavate" dati vjetar u leđa svima onima koji su nasuprot HDZ-u. Most je gubitnik na ovim izborima, koliko se god Vi trudili izvrnuti činjenice. Naime, gdje god su ovim izborima povećali broj vijećnika, mostovci apsolutno nigdje nisu u poziciji donositi odluke. Osim toga namjerno u svome članku izbjegavate navesti i činjenicu da su u drugom krugu lokalnih izbora za Mostove kandidate glasovalu i građani kojima Most uopće nije prvi politički odabir, nego su na izbore izišli i svoje glasove dali Mostu, isključivo iz razloga što su protiv HDZ-a. Stoga je potpuno jasno da bi na parlamentarnim izborima gdje građani svojim glasovima biraju svoje primarne političke izabranike, Most zapravo dobio daleko manji broj glasova. Znači, ovo je samo još jedan članak koji ima za cilj, umanjiti uspijeh HDZ-a, na lokalnim izborima te mobilizirati sve one snage u RH koje nisu HDZ ili nisu nužno bliski HDZ-u, a na možebitnim izvanrednim izborima. Ništa novo od Vas, a kako se budu približavali izbori, od Vas ne ocekujem ništa novo. Provodno gospođo Valečić!

BE
benkovac
08:29 05.06.2017.

Blago svima nama. Ta najveca pogibelj za hrvatsku(MOST) je poražena i sad ce hrvatska odahnuti i ziviti u blagostanju i izobilju bez korupcije kao i proteklih 25 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije