Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE SMIRUJE SE SITUACIJA

Moskva upozorava: U Gorski Karabah stigli teroristi i strani plaćenici

Vojska Azerbajdžana
Foto: DEFENCE MINISTRY OF AZERBAIJAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
30.09.2020.
u 21:55

Armenija je optužila Tursku, koja podupire Baku, da šalje "plaćenike" u Karabah. Azerbajdžan je zanijekao te optužbe i zauzvrat optužio Erevan

Rusko ministarstvo vanjskih poslova je u srijedu upozorilo da su u Nagorno Karabahu, azerbajdžanskoj separatističkoj regiji u kojoj već četiri dana traje sukob u kojemu ima poginulih, došli i borci iz Sirije i Libije.

"Borci ilegalnih naoružanih skupina, napose iz Sirije i iz Libije, raspoređuju se u zoni sukoba u Nagorno Karabahu kako bi sudjelovali u borbama", ustvrdilo je rusko ministarstsvo, rekavši da je "krajnje zabrinuta zbog procesa koji mogu potaknuti eskalaciju napetosti u sukobu" i u čitavoj regiji.

Rusija poziva "čelnike zainteresiranih zemalja da poduzmu djelotvorne mjere kako bi se spriječilo vrbovanje terorista i stranih plaćenika u tom sukobu i kako bi se oni odmah povukli s tog područja", istaknula je ruska diplomacija u priopćenju.

>> FOTO Rat u Nagorno Karabahu

Vojska Azerbajdžana
1/5

Armenija je optužila Tursku, koja podupire Baku, da šalje "plaćenike" u Karabah. Azerbajdžan je zanijekao te optužbe i zauzvrat optužio Erevan. Ruski ministar vanjskih poslova predložio je u srijedu armenskom i azerbajdžanskom kolegi da Moskva bude domaćin pregovora o separatističkoj regiji Nagorno Karabahu u kojoj četvrti dan traje sukob.

Sergej Lavrov je u odvojenim telefonskim razgovorima "potvrdio spremnost Moskve da organizira potrebne kontakte, pa i sastanak ministara vanjskih poslova Azerbajdžana, Armenije i Rusije", navodi se u priopćenju.

Komentara 20

Avatar Pleše.S.Vukovima
Pleše.S.Vukovima
22:13 30.09.2020.

Turska je odgovorna za poticanje nasilja na Kavkazu. Erdoganova politika nagnala je Azere da pokrenu agresiju na Nagorno-Karabah. Sada je vrijeme da EU i Rusija ozbiljno zaprijete Turskoj koja je unazad od kada je lažnim pučem Erdogan preuzeo apsolutnu vlast proizvela kaos od Sirije do uplitanja u Libiju... Kavkaz je zapaljiva regija i ne smije biti dvojbe da kriza može izmaknuti kontroli ako se Turskoj dopusti agresivna politika.

Avatar Joejordan
Joejordan
07:37 01.10.2020.

Zašto u članku ih nazivate "došli borci iz Libye i Syrie"to nisu borci nego TERORISTI i tako ih se treba i tretirati,a kad smo već kod toga treba se vidjeti imali koji iz BiH.

Avatar Viktor999
Viktor999
11:18 01.10.2020.

Da je izmetbegović već poslao koju postrojbu svojih zakarabuljenih da pomognu islamskoj braći u borbi za širenje ˝prave vjere˝😁😁😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije