Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Moskovski policajci videom "nadzirali" ranije snimljene snimke!

Moskva videonadzor
Montaža MAK
13.01.2010.
u 22:26

Tvrtka Strojmontaža servis bila je plaćena toliko koliko joj od 18.000 videokamera radi. Gdje nisu radile, ili uopće bile instalirane, vrtila se snimka

Od svibnja do rujna 2009. godine u sustavu zatvorene sigurnosne televizije s 18.000 mjesta u Moskvi policajci nisu gledali živu sliku, nego unaprijed snimljene ulične prizore! To je u utorak priopćila Olga Dumalkina, glasnogovornica policije, a prenosti TV postaja na engleskom jeziku RT.

Za krivca je osimnjičena tvrtka Strojmontaža servis, koja je gradu Moskvi kupila zatvoreni nadzorni videosustav. Tvrtka je bila plaćena po broju kamera koje rade da bi bila motivirana na njihovo održavanje. Da bi "maksimirali profit" policajcima su umjesto žive slike s trgova i iz ulica puštali ranije snimljene snimke koje su držali na svojim poslužiteljskim računalima, pa je slika dolazila i s mjesta gdje kamere uopće nisu postavljene, ili su bile pokvarene.

Prijevara je otkrivena rutinskom provjerom moskovskoga sustava nadzornih kamera.

Direktor Strojmontaža servisa Dmitrij Kudrjavcev uhićen je pod optužbom za prijevaru koja je za posljedicu imala smanjenu javnu sigurnost. On sve tvrdnje opovrgava braneći se da su mu skandal namjestili konkurenti koji ga žele istisnuti iz moskovskog tržišta.

 

Ključne riječi

Komentara 3

GL
Glista
01:37 14.01.2010.

Rusi ko Rusi - sve gangsteri i prostitutke. Nebi im vjerovao ni s deci vode.

Avatar miletiml
miletiml
00:06 14.01.2010.

hahahaha tesko, dok se vrednuje koliko imas,a ne ono sto mozes kupit a neke se stvari novcem nikada ne mogu kupit

BR
brle
23:09 13.01.2010.

....dali je svaka slicnost slucajna...??? koji je ovo ubojiti slavenski kod? ima li spasa tim narodima!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije