Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNA FOTOGRAFIJE

'Morski pas' koji je uplivao u kadar zapravo je dupin?

morski pas
Foto: June Emerson/KABC
01.01.2014.
u 17:04

"Iako je fotografija mutna, lako je zapaziti značajke koje jasno pokazuju da ovo nije velika bijela psina, već dupin"

Fotografija dva dječaka i morskog psa koji je uplivao u kadar postala je hit na internetu. Međutim, pojavili su se dokazi koji kazuju da zapravo nije riječ o morskom psu, već dupinu.

Iako je stručnjak Jeff Kurr ranije za CNN rekao da je riječ o morskom psu, David Shiffman, koji studira očuvanje morskih pasa, na blogu Southern Fried Science istaknuo je kako su ga anatomski detalji na fotografiji naveli da zaključi kako je stvorenje na fotografiji dupin.

"Iako je fotografija mutna, lako je zapaziti značajke koje jasno pokazuju da ovo nije velika bijela psina, već dupin", napisao je Shiffman.

Zanimljivo je da je June Emerson, majka dječaka koja je snimila fotografiju, sinovima rekla kako je riječ o dupinu jer su oni gotovo svakodnevno na toj plaži, no surferi i spasioci su je uvjerili da je riječ o morskom psu. Ako je vjerovati Shiffmanu, koji je svoju tvrdnju potkrijepio i prilično uvjerljivim grafičkim prikazima, ispada da je majka ipak bila u pravu.

Komentara 2

FI
Filačak
20:15 01.01.2014.

Što će biti sutra? Muški ili ženski dupin?

Avatar billybull
billybull
21:05 01.01.2014.

ok....to sto dupin moze biti bar jednako opasan za ljude ne igra nikakvu ulogu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije