Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUŽNA KAROLINA

Morski crvi koji vole gristi viđeni uz obalu. Znanstvenici građanima: 'Možda ne biste trebali ići plivati'

Foto: South Carolina Department of Natural Resources Facebook
1/2
22.04.2021.
u 16:03

Iako na prvi pogled možda izgledaju bezopasno, njihovi zubi su dovoljno oštri da mogu probiti kožu.

Nakon što smo više od godinu dana proveli doma, mnogi su jedva dočekali da uživaju u morskim radostima. Međutim, znanstvenici imaju i više nego loše vijesti za sve one koji su planirali uživati na suncu i pijesku obale američke savezne države Južne Karoline. Naime, morski crv Nereis zabilježen je u velikom broju na obali Južne Karoline. 

- Možda ne biste trebali ići plivati s obzirom na to da crvi imaju oštre zube - upozorio je Ured za prirodne resurse Južne Karoline na Facebooku i dodao: - Te životinje inače žive na morskom dnu, no prolaze kroz nevjerojatnu transformaciju u proljeće kad njihova tijela prelaze u reproduktivni oblik dok plivaju u obalnim vodama 

Iako na prvi pogled možda izgledaju bezopasno, njihovi zubi su dovoljno oštri da mogu probiti kožu. 

Ured za prirodne resurse Južne Karoline ističe kako usprkos opasnosti, teško je ne cijeniti neobičajni obalni prizor, prenosi FoxNews

 

Ključne riječi

Komentara 7

PR
Pravednik69
17:22 22.04.2021.

Jbt kakva je ovo voda...zmazana, mutna...ne big se točo unutra s crvima i bez njih

5S
505.scrtom
19:17 22.04.2021.

u toj karolini svašta pliva

Avatar FrenkiNino
FrenkiNino
08:37 23.04.2021.

Ovo ljeto ništa od Karoline V.K.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije