Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tražili ih tri dana

Mornari se nasukali na zabačenom otoku, spasila ih poruka u pijesku

spašeni mornari
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
04.08.2020.
u 12:12

Pripadnici australske vojske iz helikoptera su zamijetili veliki SOS znak što su ga mornari ispisali na plaži, nakon čega su sletjeli ondje i pružili im pomoć

Trojica mornara s Mikronezije, čija se brodica nasukala na malome zabačenom otoku u zapadnom Pacifiku, spašena su pošto su australski i američki ratni zrakoplovi primijetili golemu SOS poruku ispisanu u pijesku.

Njihov nestanak prijavljen je prije tri dana, nakon što je njihovo plovilo ostalo bez goriva, daleko od zacrtanog kursa.

Vlasti Guama, obližnjega američkog teritorija, pokrenule su potragu u subotu.

Pripadnici australske vojske iz helikoptera su zamijetili veliki SOS znak što su ga mornari ispisali na plaži, nakon čega su sletjeli ondje i pružili im pomoć.

Mornari su dobrog zdravlja i prošli su bez većih ozljeda, izvijestila je australska vojska.

Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell

Uspjeli su doploviti do otoka Pikelot, gotovo 200 kilometara zapadno od mjesta s kojega su isplovili u sedam metara dugoj brodici.

Mornari će patrolnim brodom biti prebačeni do svojih domova.

Mikronezija se nalazi u zapadnom Tihom oceanu, a čini je oko 600 manjih otoka i atola razbacanih po golemom oceanskom prostranstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije