Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANSKI 'Franco P'

Tri člana posade tegljača pronađena mrtva; MORH: U potragu uključen zrakoplov i ophodni brod

Split: Testiranje novog patrolnog broda "Omiš"
Foto: Boris Scitar/Vecernji list
1/3
19.05.2022.
u 18:26

Spašavanje traje od jučer oko 21 sat kada je zaprimljena informacija o potonuću broda

Pronađena su mrtva tri člana posade talijanskog tegljača "Franco P", koji je prošle noći nestao u Jadranskome moru, a nastavlja se akcija traganja za još dvoje članova posade, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Ministarstvo je primilo izvješće od Središnjice za traganje i spašavanje na moru - MRCC Rijeka, koja nastavlja koordiniranu akcija traganja u suradnji s MRCC Roma.

Na talijanskom tegljaču bilo je šest članova posade, a spašen je zapovjednik broda.

"'Franco P' u teglju je imao pomoćni objekt 'AD3', na kojem se nalazilo 12 osoba, koje nisu bile ugrožene, a akciju zbrinjavanja teglenice preuzeo je MRSC Bari i trenutno se nalazi u vodama pod jurisdikcijom MRCC Roma", navodi se u priopćenju.

U akciju traganja i spašavanja bili su uključeni hrvatska i talijanska obalna straža, Lučka kapetanija Dubrovnik, brod Jadroplova „Split“ te pet brodova koji su bili u blizini - jahta „Anna“, teretni brod „Comanche“, tegljač „Paul“ te tankeri „Astrea“ i „Crown 2“.

Potraga se nastavlja zrakoplovom i brodom Obalne straže Talijanske Republike i brodom „Danče“ Lučke kapetanije Dubrovnik. Brod „Omiš“ Obalne straže Republike Hrvatske na putu je prema području na kojem traje potraga.

Inače, kako je prije izvijestio MORH, u potragu za nestalim članovima posade talijanskog tegljača "Franco P" uključio se, uz obalni ophodni brod OOB-31 "Omiš", i zrakoplov Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva Pilatus PC-9M.

Spašavanje traje od jučer oko 21 sat kada je zaprimljena informacija o potonuću broda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije