Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avioni

MORH: Ne postoje dokumenti o zabrani prodaje aviona Hrvatskoj

F16 avion
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
07.01.2019.
u 15:58

Nakon napisa nekih medija o tome da su u vladi znali da ne mogu dobiti avione Ministarstvo obrane odbacilo je takve navode.

Ministarstvo obrane (MORH) u ponedjeljak je, reagirajući na medijske napise, priopćilo da ne postoji nikakav 'non paper' dokument u kojem se Hrvatsku upozorava da joj se ne odobrava prodaja izraelskih aviona.

"Ministarstvo obrane arhivira zaprimljene akte, tako i akte i korespondenciju sa zemljama ponuđačima u postupku nabave višenamjenskog borbenog aviona", ističe MORH u kratkom priopćenju.

Jutarnji list u nedjelju je objavio da je državni i vojni vrh najmanje "godinu dana bio upoznat sa stajalištima i uvjetima SAD-a o prodaji izraelskih borbenih aviona F-16 Barak".

"Još u siječnju 2018. američka strana je hrvatskom državnom vrhu uputila tzv. non-paper dokument u kojem je vrlo jasno naznačila koje sve prepreke stoje za kupnju izraelskih aviona. Informaciju da je hrvatska strana, odnosno Ured predsjednice, upoznata s problemima objavio je u petak Velimir Bujanec u svojoj emisiji 'Bujica'. Američki dokument stigao je na Pantovčak u siječnju prošle godine, potvrdio je Jutarnjem listu izvor blizak predsjednici", objavio je taj dnevnik u nedjelju.

Ključne riječi

Komentara 39

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
16:19 07.01.2019.

Dezinformacija a la Mate Radeljic, eto zasto je dobio otkaz. U ostalom "bio i poslodavac Velimira Bujanca , mozda je jos uvijek.

TR
tramontana
16:42 07.01.2019.

Novinari bace patku, a vi je lovite.

Avatar Hazl113
Hazl113
16:50 07.01.2019.

Nije mi jasno zašto se protiv novinara ne pokreće tužba za lažne informacije, na samo oko ovih aviona, nego općenito. Zašto su novinara postali nedodirljivi pa mogu pisat što žele bez nekih panala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije