Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LETAČKE AKTIVNOSTI

MORH provodi vježbe: Moguće je probijanje zvučnog zida

MIG 21
Duško Marušić/PIXSELL
21.01.2021.
u 08:56

Vježbe u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva će se odvijati između 10 i 16 sati

Na području Zagrebačke i Sisačko-moslovačke županije, piloti 191. ekadrile lovačkih aviona 91. krila u četvrtak će provoditi redovne letačke aktivnosti, pa se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Vježbe u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva će se odvijati između 10 i 16 sati.

Obzirom da bi u navedenim županijama moglo doći do probijanja zvučnog zida, građani se se mole za razumijevanje.

Komentara 4

DU
Deleted user
13:11 21.01.2021.

Budimo objektivni , savjesni prema građanima RH i fleksibilni. Idemo redom. Naputkom za obuku za svaku godinu, u kalendaru, dijagramu, sa zadnje strane naputka unaprjed su planirani termini obuke po obučnim događajima. Drugo ruta nadzvučnog letenja davno davno(mislim 2007. god.) je publicirana po zakonu, i odobrena od naše kontrole zračne plovidbe i publicirana u međunarodnim zrakoplovnim publikacijama i po njoj se moraju odvijati letovi(ona je pretežito po Slavoniji). Treće, sada je ispravnost tehnike i brojno stanje pilota na potrebnoj razini, kasnije počinju GO, stari i novi. Četvrto s tim nema puno MORH, nego zapovjednik eskadrile koji planira letenje,pa potom zapovjednik baze( nepravilno nazvane, Wing) koji odobrava plan letenja , potom zapovjednik HRZ, potom GS OS RH, pa tek onda MORH. S druge strane zemljotres je strahovito iztraumirao mnoge ljude. Ja znam malu djecu koja sama više neće sjediti na WC mora netko biti pored, da se ne dogodi zemljotres, Vidio sam u ZG potpuno izbezumljene oči male djece i odraslih kod malih trešnji, izazvane poslije zemljotresa, prolaskom tramvaja. Probijanje zvučnog zida pri prelasku M=1 i nakon toga pri smanjenju brzine ispod M=1, ovisno od stanja atmosfere, izaziva efekt eksplozije i trešnje objekata vrlo slične zemljotresu. Iz toga razloga oni koji planiraju letenje moraju se prilagoditi situaciji na terenu, svi se obučni događaji mogu pomicati, pa ljudi su napravili tisuće planova i mijenjali ih u hodu. Isti slučaj dogodio se i prošl

LI
liliZG
12:14 21.01.2021.

da se sruši ono što se još nije srušilo kad probiju zvučni zid????

DU
Deleted user
18:48 21.01.2021.

kaj opet pranje para

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije