Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRANJENO KUPANJE

More na plaži na otoku Koločepu onečišćeno fekalijama

Koločep
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/5
28.08.2019.
u 11:26

Tijekom dana uzet će se novi uzorci.

Iznenadno onečišćenje mora fekalijama zabilježeno je na plaži u Donjem Čelu na elafitskom otoku Koločepu kod Dubrovnika, zbog čega se tamo do daljnjega ne preporučuje kupanje.

Dubrovačko-neretvanska županija priopćila je u srijedu kako je županijski Zavod za javno zdravstvo, po dojavi Županijskog centra 112 o iznenadnom onečišćenju mora, jučer uzorkovao more na plaži Donje Čelo.

Laboratorijskom analizom utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje ne udovoljavaju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje. Tijekom dana uzet će se novi uzorci.

"S obzirom na onečišćenje mora fekalnim vodama ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti“, zaključuju iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Komentara 3

Avatar nekakav
nekakav
12:09 28.08.2019.

ah, pa odvodnja otpadnih voda je u ingerenciji gradova i općina... ne države! država bi sad trebala odrapiti one općine i gradove koje nisu uredile odvodnju i pročišćavanje fekalnih voda... imaju otkud plaćati kazne, pa svi se hvalisaju punim proračunima od turizma... ako turist 'zagadi' onda i plati...

DU
Deleted user
12:47 28.08.2019.

tako, tako, samo vi smradovi ugostitelji trazite nizi pdv za turizam da nam jos europske sirotinje dodje kakat u more

CA
cacko
11:29 28.08.2019.

Wau super vijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije