Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica u Kanadi:

'Moramo raditi na ravnopravnosti spolova te na promicanju ženskih prava diljem svijeta'

Foto: Adrian Wyld/Press Association/PIXSELL
16.05.2019.
u 11:34

Tijekom višednevnog i uopće prvog državnog posjeta nekog hrvatskog predsjednika Kanadi od uspostave neovisnosti Hrvatske, predsjednica se od ponedjeljka sastala s najvišim kanadskim dužnosnicima, poslovnim ljudima i predstavnicima hrvatske zajednice u toj zemlji

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nastavku državnog posjeta Kanadi posjetila je Calgary gdje se sastala s upraviteljicom države Alberte Lois Mitchell, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednice. 

Sugovornice su razmijenile mišljenja o ravnopravnosti spolova i promicanju ženskih prava, navodi se u priopćenju.

Grabar-Kitarović kazala je da Hrvatska pozdravlja napore kanadskog vodstva u svrhu promicanja ravnopravnosti spolova i osnaživanja žena te predanosti Agendi o ženama, miru i sigurnosti.

Rekla je da se ponosi što je preuzela predsjedavanje Vijećem žena svjetskih vođa, mreže od 75 sadašnjih i bivših predsjednika država i vlada, jedine takve organizacije u svijetu, dodaje se.

„U tom smislu, i s obzirom na moju novu ulogu predsjedateljice Vijeća žena svjetskih vođa, nadam se da možemo zajedno raditi na ravnopravnosti spolova te na promicanju ženskih prava diljem svijeta“, istaknula je hrvatska predsjednica.

Tijekom višednevnog i uopće prvog državnog posjeta nekog hrvatskog predsjednika Kanadi od uspostave neovisnosti Hrvatske, predsjednica se od ponedjeljka sastala s najvišim kanadskim dužnosnicima, poslovnim ljudima i predstavnicima hrvatske zajednice u toj zemlji.

U kanadskom gradu Hamiltonu u utorak je zaslužnim zajednicama uručila priznanja za doprinos očuvanju i jačanju povezanosti domovinske i iseljene Hrvatske, na svečanom prijemu kojega je domaćin bio kanadski premijer Justin Trudeau.

Povelje Republike Hrvatske uručene su katoličkim župama i crkvama, savezu folklornih društava, krovnoj sportskoj udruzi Sjeverne Amerike te radijskom programu za njihov rad na pružanju duhovne skrbi, očuvanju jezika, kulturnog i nacionalnog identiteta te promicanju zajedništva hrvatske zajednice kroz sportske aktivnosti.

Komentara 4

LA
larala
11:50 16.05.2019.

nažalost, moderna ravnoravnost spolova se svodi na to da se ženi još više natovari na grbaču a, za sve ostalo ima da šuti u ćošku i sluša muškarca...samo jedan primjer, pokušaj zabrane pobačaja gdje su najglasniji muškarci, političari i svećenici.

SZ
slaven.zadravec
12:33 16.05.2019.

Da predsjednicu stvarno zanima ravnopravnost spolova imala bi ozbiljne razgovore s predstavnicima katoličke crkve - naime, katolička crkva je jedina organizacia u cijelom zapadnom svijetu koja tretira žene kao manje vrijedne.

DU
Deleted user
12:37 16.05.2019.

Meni ona liči na Antoniju Blaće !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije