Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jakovina o teranu

'Moramo naći rješenje koje će biti prihvatljivo i Komisiji, ali i Sloveniji'

Vedran Mornar,Tihomir Jakovina
Ivica Galovic/PIXSELL
15.12.2014.
u 17:44

Glavna tema bio je program ruralnog razvoja

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina danas je bio u Bruxellesu na sastanku Vijeća za poljoprivredu te se potom sastao i europskim povjerenikom za poljoprivredu Philom Hoganom.

Radni sastanak trajao je oko pola sata, Jakovina je izuzetno zadovoljan.

Glavna tema bio je program ruralnog razvoja.

- Uspjeli smo riješiti neke dileme i otvorene stvari. Riješili smo dvije trećine otvorenih primjedbi, još su ostale za riješiti agrookolišne mjere za područja s posebnim ograničenjima. Važno je da naši proizvođači znaju da štitimo njihove interese i da je nam je cilj podići konkurentnost sektora u idućih sedam godina – rekao je Jakovina.

Govorilo se i o teranu.

- Mi možemo proizvoditi to nije problematično, no moramo naći rješenje koje će biti prihvatljivo i Komisiji, ali i Sloveniji. Moramo naći zajedničko rješenje. Zbog toga će se održati trilateralni sastanak, prvo na tehničkoj razini, a nakon toga i ministarskoj. Radimo sve da teran mora biti nešto što se mora tržiti pod tim imenom. Neće biti lako budući da su Slovenci teran zaštitili još 2009. godine, no u idućim tjednima bit ćemo bliže rješenju – rekao je Jakovina.

>> Ne možemo zaštititi ni teran, Slovenci odbili Jakovinu!

Komentara 10

DU
Deleted user
18:23 15.12.2014.

Sramotno je da Hrvatska već dvadeset godina nije u stanju zaštititi Teran, Hrvatsicu, Istarski pršut, Ombolo, Drniški pršut, Kulen, Paški sir, Rapsku tortu, Imotsku tortu, Prisnac, Međimursku gibanicu, Šurlice, Čavrke, Šljivovicu, Bisku, da ne govorimo o izvornoj odjeći, glazbenim instrumentima,, glazbenim ljestvicama, drugim jelima i pićima.....A kad pogledaš osim Ministarstva kultute tu je još nebrojeno Agencija za očuvanje,,,promicanje, Povjerenstava ua ....Komisija za ....Centara za...Udruga za...Ureda za.....Sramite se. Ležite na našim grbačama, vrijeđate nas, potkradate, dangubite, ne štitite, ne čuvate, ne hajete ...Neradnici i vucibatine

CA
campa
19:05 15.12.2014.

Greškom sam umjesto teran upisao teren.Ali pitanje stoji jer je teran gotova stvar presuđena u korist Slovenije.

CA
campa
18:06 15.12.2014.

Jakovina mi liči na vanzemaljca,zbunjeno i nedorečeno.Nemogi dokučiti što predstavlja" teren " za Slobeniju i Hrvatsku i bilo bi dobro da se isto pojasni.Definitivno sam siguran kad se govori o razvoju Hrvatske poljopprivrede niokom e slučaju ne govori o razvoju boljitku malih poljoprivrednika nego se radi o boljitku uvoznog lobija i stranim kompanijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije