Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nacionalizacija

Morales: Komunalije ne trebaju biti u rukama privatnika

'Bolivian President Evo Morales reads a report at the presidential palace in La Paz on July 1, 2009. Morales proposed that the Organization of American States (OAS) created a tribunal to judge those r
'AIZAR RALDES'
04.06.2012.
u 14:54

Moram smisliti način kako da povratimo ili nacionaliziramo sve prirodne izvore tako da budu u vlasništvu Bolivije i njezinih stanovnika, poručio je Bolivijcima njihov predsjednik

Predsjednik države koja posjeduje oko 50 posto svjetskih rezervi litija odlučno nastavlja s nacionalizacijom komunalnih poduzeća pa tako planira nacionalizirati i sve prirodne izvore vezane uz komunalije u svojoj rodnoj Boliviji.

– Moram smisliti način kako da povratimo ili nacionaliziramo sve prirodne izvore tako da budu u vlasništvu Bolivije i njezinih stanovnika – kazao je Evo Morales u svom jučerašnjem govoru na summitu u Tiyuipayi, prenose svjetski mediji.

Socijalistički vođa najsiromašnije države Južne Amerike smatra da komunalije poput električne energije, vode i telekomunikacija ne bi trebale biti u rukama privatnika, a njegov je najveći uzor Hugo Chavez koji je nacionalizirao sve kompanije od državnog interesa.

Morales je u svom govoru naglasio i da su telekomunikacije u Boliviji procvjetale nakon nacionalizacije te kako su mnoga zabačena mjesta u zemlji uspješno spojena na telekomunikacijsku mrežu.

Prošlog mjeseca Morales je naredio i nacionalizaciju kompanija koje Boliviju opskrbljuju električnom energijom.

Komentara 15

UK
Ugo Kajvez
15:23 04.06.2012.

Bravo čovjeće !! ............

Avatar madcap
madcap
15:27 04.06.2012.

Bravo Evo! Samo naprijed.

CI
cicibela
15:13 04.06.2012.

Što ako ga Linić čuje ? Naši kumrovački pioniri od 2000. g. na ovamo muku muče tražeći privatnike koji će pokupovati sve što je hrvatsko. Jedino "opće dobro" za koje se zalaže zapadna oligarhija je novac SVIH poreznih obveznika kojimaa saniraju banke i propali financijski sustav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije