Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD Marku Zebi stigla presuda zbog ogluhe

Mora platiti dug, a nije vlasnik

06.11.2008.
u 17:59

Marko Zeba iz Varaždinbrega neugodno se iznenadio kad mu je stigla presuda zbog ogluhe prema kojoj mora nekolicini osoba, suvlasnika zgrade, platiti 2703 kune s kamatama na ime pričuve.

Tko je vlasnik?
– Oni mene terete za poslovni prostor, koji se nalazi u općinskoj zgradi u Turčinu, a kojem ja uopće nisam vlasnik. U toj sam zgradi nekad imao samo stan koji sam prodao 1999. godine i nikad nisam bio vlasnik poslovnog prostora – kaže Zeba.

Ističe kako više od pet godina ne živi u Turčinu i nije mu jasno na temelju čega je sud donio presudu u kojoj ga se tereti za neplaćanje pričuve od 2006. godine pa nadalje. Na ročišta nije dolazio, kaže, iz principa, jer nije vlasnik prostora. Nakon što je dobio presudu, zvao je sutkinju, no rečeno mu je da je nema do ponedjeljka.

– Nekoliko sam puta tražio da provjere tko je vlasnik prostora. Općinari su od mene tražili da kažem tko je vlasnik pa sam im odgovorio da sve piše u gruntovnici – kaže Zeba. U Općini, pak, tvrde da Zeba jest vlasnik prostora u kojem se nalazi kladionica.

Svi plaćaju pričuvu
– On je potpisao ugovor o najmu s kladionicom. Ako on nije vlasnik, neka kaže tko je. Općina plaća pričuvu, kao i svi stanari, pa mora i on – ističe načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški. Vlasnik spornoga prostora, inače, Zebina je punica, što se, tvrdi on, sve može provjeriti, samo da je to netko htio. Sporni dug pod prijetnjom ovrhe mora platiti u roku od 8 dana.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije