Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljsko nasilje

Monstruozno ubojstvo šokiralo Sloveniju: Nožem ubio majku, a oca teško ranio

STR-2288/PIXSELL
15.03.2021.
u 14:15

Zločin se dogodio u nedjelju u ranim jutarnjim satima u naselju Zalog na području Celja.

Sloveniju je šokirao novi slučaj obiteljskog nasilja u kojemu je u nedjelju 36-godišnji ovisnik nožem na spavanju ubio 56-godišnju majku i ranio 60-godišnjeg oca. Zločin se dogodio u nedjelju u ranim jutarnjim satima u naselju Zalog na području Celja.

Kako je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kazao Milan Vogrinec, načelnik odjela kriminalističke policije u Celju, prema do sada prikupljenim informacijama, 36-godišnjak, koji inače nije živio s roditeljima, prespavao je u roditeljskoj kući noć prije ubojstva. U jutarnjim je satima nožem usmrtio majku i teško ranio oca koji je prevezen u bolnicu i trenutačno je u stabilnom stanju. Počinitelj je nakon napada na roditelje pobjegao iz kuće, ali ga je policija otkrila u blizini i nije pružao otpor prilikom uhićenja.

Policija je objavila da je sin policiji bio poznat i prijavljivan zbog zloporabe droga i nasilja, no da ranije nije prijavljivan zbog obiteljskog nasilja. Motiv za njegov čin još nije poznat i policija nastavlja s istragom. Počinitelj zločina liječio se od ovisnosti o drogama u zemlji i inozemstvu, a neki mediji navode kako se malo prije zločina bio vratio iz jedne komune.

Pandemija koronavirusa i dugotrajna izolacija u obiteljima prouzročila je porast slučajeva nasilja, a slovenska policija objavila je da je kaznenih djela koji se kvalificiraju kao obiteljsko nasilje u 2020. godini bilo deset posto više nego prethodne godine. Između ostalog, bilo je i znatno više teških slučajeva obiteljskog nasilja, kao što su ubojstva i samoubojstva u obitelji. Zabilježena su i tri trostruka ubojstva u krugu obitelji i među bliskom rodbinom, što statistika iz prijašnjih godina ne pamti.

Komentara 1

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
14:51 15.03.2021.

A božesačuvaj.... sreća da ovi naši u Saboru imaju i novce i dostupnu opskrbu, sve bi nas pobili kad pofali kokaina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije