Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sreća u nesreći

Monstrumu se zaglavila puška. Žrtava je moglo biti i više

joker na sudu (1)
Reuters/PIXSELL
23.07.2012.
u 19:50

Bez ikakvih emocija saslušao je suca koji ga je obavijestio o njegovim pravima. Bit će optužen za ubojstvo prvog stupnja i čeka ga smrtna kazna

Odjeven u ljubičasti zatvorski kombinezon James Holmes, “krvavi Joker iz Aurore”, danas se prvi put pojavio pred sudom. Ne odajući nikakve emocije, ne gledajući ni u koga, Holmes je saslušao svoja prava koja su mu pročitana kao i odluka suca da optužnica službeno bude pročitana sljedećeg ponedjeljka, 30. srpnja, kada će i suđenje službeno započeti. Cijelo Holmesovo pojavljivanje pred sudom trajalo je samo desetak minuta. Za to vrijeme u medije je procurila i informacija kako je samo slučajnost što u kinodvorani nije bilo više mrtvih i ranjenih. Naime, pokazalo se da se jurišna puška koju je Holmes koristio kao glavno oružje zaglavila te je umjesto nje povukao pištolj.

Zakazao bubanj puške

– Na poluautomatskoj jurišnoj puški Holmes je, umjesto uobičajenog spremnika s trideset metaka, imao spremnik sa stotinu metaka. Nakon prvih nekoliko hitaca, puška se zaglavila, a on ju je odbacio i počeo pucati pištoljem. Da mu je puška funkcionirala, mogao je ispaljivati šezdesetak metaka u minuti, a ovako mu je ritam paljbe bio od tri do četiri puta sporiji – kažu istražitelji. Još nije jasno koji su motivi ovog napada, a vjeruje se kako će sve biti jasnije nakon što FBI obavi analizu dokumenata nađenih na Holmesovu računalu.

Preživjela nerođena beba

Gotovo je sigurno da će Holmes biti optužen za ubojstvo prvog stupnja, za što je u Coloradu predviđena smrtna kazna, a život mu jedino može spasiti procjena liječnika kako je riječ o psihički bolesnoj osobi. U tom će slučaju Holmes vjerojatno ostatak života provesti u nekoj od psihijatrijskih bolnica. Dok Aurora oplakuje žrtve, kao “čudo” izdvaja se da je nerođena beba trudne dvadesetpetogodišnje Ashley Moser, koja je s tri metka pogođena u trbuh tijekom pucnjave u kinu, preživjela i vjerojatno će biti rođena bez posljedica. Nažalost, Ashley nema previše razloga za radost jer upravo je ona majka najmlađe žrtve pomahnitaloga Holmesa, šestogodišnje Veronice Moser. Majci, koja se u bolnici oporavlja od pogodaka, tek su danas rekli da joj je starija kći mrtva.

– Bilo je strašno, ali izdržat će, bori se za dijete koje nosi – ustvrdili su liječnici.

Komentara 12

KR
krilnik2
20:38 23.07.2012.

Zatajila puska? Americke proizvodnje?

SL
sladamir
21:00 23.07.2012.

Moze li mi itko reci zbog cega takve ljudske izrode uopce hvataju zive?To treba zgnjecit istog trenutka kad ga se docepa a ne da se trose ogromni novci za njegovo sudjenje.

OB
-obrisani-
20:04 23.07.2012.

izdvaja se da je nerođena beba trudne dvadesetpetogodišnje Ashley Moser, koja je s tri metka pogođena u trbuh tijekom pucnjave u kinu, preživjela i vjerojatno će biti rođena bez posljedica >>> Bez posljedica ?????????????????? Buka pri filmovima kao sto suu Batmen ima teske posljedice za jos nerodjenu bebicu a da ne govorim o pucnjavi i nevjerovatnom stresu kroz koji je majka prosla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije