Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ustoličenje

Mons. dr. Želimir Puljić ustoličen za novog zadarskog nabiskupa

nadbiskup Puljić
Željko Mršić/Pixsell
24.04.2010.
u 14:25

Mons. Puljić zamolio je da se papi Benediktu XVI. prenese sva ljubav i poštovanje te molitvena potpora kako bi ga podržali u vremenima kada se, kazao je, iznose lažni i neutemeljeni napadi od strane pojedinaca na Crkvu i Svetog Oca

ZADAR - U katedrali Sv. Stošije danas je svečano uveden u službu novi zadarski nadbiskup, mons. dr. Želimir Puljić i to nakon nedavne iznenadne smrti mons. Ivana Prenđe.

Bulu Pape Benedikta XVI. pročitao je msgr. Mario Roberto Cassari, apostolski nuncij u Hrvatskoj koji je ujedno izvjestio da je mons. Želimir Puljić imenovan i apostolskim administratorom do izbora novog biskupa Dubrovačke biskupije.

Unitas, libertas, caritas - jedinstvo, sloboda, ljubav-biskupsko je geslo novog zadarskog nadbiskupa koji će biti 113. pastir zadarske nadbiskupije i 69-ti biskup u 17 stoljeća dugoj povijesti zadarske Crkve.

Na svečanom misnom slavlju sudjelovali su biskupi iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, zadarski prezbiterij i brojni gosti iz političkog i javnog života među kojima ministar Božidar Kalmeta, bivši ministar Miomir Žužul, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, bivša gradonačelnica Dubravka Šuica i drugi.

U svom obraćanju, mons. Želimir Puljić zahvalio se novoj nadbiskupiji i svim njenim vjernicima rekavši kako će svim srcem i dušom voljeti zemlju i ljude u povjerenoj mu nadbiskupiji. Poseban pozdrav uputio je Papi Benediktu XVI, a apostolskog nunucija Cassarija zamolio je da papi Benediktu XVI. prenese svu njihovu ljubav i poštovanje te molitvenu potporu kako bi ga podržali u vremenima kada se, kazao je, iznose lažni i neutemeljeni napadi od strane pojedinaca na Crkvu i Svetog Oca.

Komentara 4

KU
kumajela
22:46 24.04.2010.

Bog te blagoslovio kardinale Želimire Puljiću! Obilje Duha Svetoga uvijek bilo s tobom! Isus Krist neka se ne odvaja od tebe i od nas!

KU
kumajela
22:47 24.04.2010.

Je li ovo s - kardinalom- lapsus ili proročanstvo? Trebala sam napisati msg.

PR
Protivcenzure
17:31 25.04.2010.

što država radi da se spriječi pedofilija u crkvi je jedino važno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije