Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Monopol s PET/CT uređajima nije dobar, sve ću sagledati

Vili Beroš
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/2
29.01.2020.
u 20:00

“Nabava medicinskih uređaja pitanje je na koje ne bi trebala utjecati dnevno-politička previranja, pacijenti trebaju biti na prvom mjestu”

Bilo bi dobro da država ima sve što treba i nije dobro da netko bude naslonjen na kakav monopol. Sagledat ću sve okolnosti, evaluirati detalje i vidjeti što i kako – stav je prof. dr. sc. Vilija Beroša, kandidata za ministra zdravstva, o situaciji s PET/CT uređajima u Hrvatskoj.

Upravo je nabavu tih uređaja bivši ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić istaknuo kao jedan od razloga za, kako je rekao, orkestrirane napade. Najavu nabave državnih aparata Kujundžić je započeo, podsjetimo, prošlog ljeta, odluka je u međuvremenu skinuta s dnevnog reda Vlade, a nova još nije donesena.

Stav prof. dr. Vilija Beroša jasan je i ponajprije stručan te evidentno slijedi evaluacija cijele te priče i konačna Vladina odluka hoće li hrvatske bolnice imati PET/CT uređaje.

Trenutačno, podsjetimo, država ima jedan uređaj koji je na Rebru, a ostali su u vlasništvu Poliklinike Medikol odakle su najavili i tužbu protiv bivšeg ministra Kujundžića. Jedini PET/CT na Rebru svečano je otvorio tadašnji SDP-ov ministar zdravstva, prof. dr. sc. Rajko Ostojić, ali je postupak nabave započela i odradila prethodna Vlada kada je resor vodio HDZ-ov ministar dr. Darko Milinović.

Cijeli članak pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Škoro registrira stranku pod svojim imenom

>> Plenkovićev stožer vodit će Krstičević, Kovačev Tomislav Kelić

>> Više cijene mesa, ulja i šećera vraćaju inflaciju?

>> Pitanje je tko nam šalje ‘Kineza ustašu’ da radi cirkus po gradu

>> Huawei nije prognan iz EU, označen je kao visokorizičan

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije