Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA

Molitva u dvorištu vukovarske bolnice. Diljem Hrvatske upaljene svijeće

Paljenje svijeća: Vukovar
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/9
17.11.2018.
u 19:45

U dvorištu vukovarske bolnice večeras je održana molitva koja se već tradicionalno održava večer prije Kolone sjećanja.

Vukovarsko Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata na kojem se pokapaju poginuli i preminuli hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, od ranog dopodneva posjećuje velik broj domoljuba iz cijele Hrvatske i okolnih država koji pristižu kako bi u nedjelju nazočili obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 27. obljetnice stradanja toga grada u Domovinskom ratu.

Najveći broj ljudi dolazi u skupnim posjetima te su se tako na groblju u subotu mogle zapaziti skupine domoljuba iz Dubrovačko-neretvanske županije, Ljubuškog i Gruda iz BiH, Međimjurja i Gospića. Oni će se u nedjelju pridružiti tisućama onih koji će doći u Vukovar kako bi odali počast ubijenima i nestalima u obrani Vukovara 1991. godine. 

Paljenje svijeća: Vukovar
1/9

U Koloni sjećanja svi će oni proći 5,5 kilometara dugi put od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja na kojem će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće. Građani paljenjem svijeća i u drugim hrvatskim gradovima obilježavaju obljetnicu Dana sjećanja za žrtvu Vukovara.

U dvorištu vukovarske bolnice večeras je održana molitva koja se već tradicionalno održava večer prije Kolone sjećanja. I ove godine na molitvi se okupio veliki broj građana među kojima je bila i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ministri Gabrijela Žalac i Tomo Medved te čelnici županije i Grada Vukovara.

VIDEO Vukovar nekad i sad

Poslije održane molitve okupljeni građani upalili su svijeće i postavili ih spomen obilježja u dvorištu bolnice. Program Dana sjećanja nastavlja se u nedjelju kada će biti održana Kolona sjećanja koja će, poslije prigodnog programa, krenuti iz dvorišta bolnice te se uputiti do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata gdje će podno spomen obilježja biti položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Predsjednica je prije dolaska u Vukovar posjetila i Lovas, selo nedaleko od Vukovara, a koje je također teško stradalo tijekom Domovinskog rata. Kod križa u centru sela Grabar Kitarović je upalila svijeću u spomen na ubijene i nestale te nazočila molitvi.  

 
 
 

Komentara 29

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
20:20 17.11.2018.

Zluradi komentari na članak o molitvi za poginule u Vukovaru najviše govori o samim piscima komentara, naravno kriju se pod raznim nickovima i ne znamo tko su ali sutra se treba ustat i pogledat u ogledalo ? 🙏

RI
rimac444
21:30 17.11.2018.

Strašno je bilo u novijoj povijesti što su srbi i titovi zločinci učinili hrvatskom narodu, pobili preko milijun Hrvata. Velika hvala svim braniteljima i herojima koji su sačuvali hrvatski narod. Uza svu tugu lijepo je vidjeti u ovoj komemoraciji našu predsjednicu sa brojnim domoljubima , simbol slobode

ON
ON
23:05 17.11.2018.

Svima onima koji iz godine u godinu odlaze u Vukovar na dan tragedije Vukovara,da sam vukovarac, ja bi se duboko zahvalio na posjeti, i zamolio ih da nas više nežale.Posebno političke elite i pojedine udruge branitelja.Zašto?jednostavno zato šta većina njih dolazi iz više različitih razloga,a najmanje zato šta bi trebala biti, bit posjeta.Posebno naši političarili, koji Vukovar sažaljevaju skoro 25 godina.A u biti sve to vrijeme niti rade za dobrobit države niti išta poduzimaju da se taj grad i njegovi stanovnici jednom zauvjek pomognu da sve ono šta su preživjeli počne vraćati u normalu.Neka nas svih građana hrvatske bude sram za sve neučinjeno za hrvatsku a posebno za grad Vukovar i njegove napaćene stanovnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije