Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tvrdi pregovori

MOL: Nećemo se odreći upravljačkih prava u Ini

Zgrada Ine
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
14.09.2013.
u 10:08

Ne treba zaboraviti kako je upravo zbog prodaje upravljačkih prava u Ini za mito od 10 mil. eura osuđen bivši premijer Ivo Sanader.

Milanovićevu Vladu prema svemu sudeći očekuju tvrdi pregovori s mađarskim MOL-om oko Ine. 

- MOL se neće odreći upravljačkih prava u Ini, kazao je za Reuters Gyorgyj Mosonyij, šef nadzornog odbora, prenosi Business Recorder

Ipak, najavio je kako su neke izmjene međudioničarskog ugovora moguće, kao npr. pitanje prava veta, te je dodao da je optimističan u vezi pregovora s hrvatskom stranom. 

Odnosi među dioničarima prilično su nategnuti uz optužbe koje frcaju s obje strane. Vlada predbacuje MOL-u zbog manjka ulaganja, dok su Mađari najavili da će sudskim putem zatražiti nadoknadu štete jer država nikad nije preuzela Inin plinski biznis na što se 2009. obvezala HDZ-ova vlast. 

Mosonyij je odbacio optužbe da MOL ne ulaže u Inu. 

Ne treba zaboraviti kako je upravo zbog prodaje upravljačkih prava u Ini za mito od 10 mil. eura osuđen bivši premijer Ivo Sanader. 

Ina je u posjedu 45 posto dionica, dok MOL ima 49 posto.

>>Linić o tužbi MOL-a: To je prijetnja za proračun teška 2 mlrd. kn

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije