Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović prvi put u Hercegovini traži glasove za izbore

Moja politika prema Hrvatima u BiH bit će drukčija od Mesićeve

Ivo Josipović
Stojan Lasić/Pixsell
10.11.2009.
u 22:37

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović računa i na glasove Hrvata iz BiH na izborima.

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović rekao je danas u Mostaru da računa i na glasove Hrvata iz BiH na izborima dodajući da će kao hrvatski predsjednik voditi drukčiju politiku od Stjepana Mesića prema ovoj zemlji.

Odbio je tvrdnje i da je SDP promijenio politiku prema 11. izbornoj jedinici u kojoj do sada nisu vodili kampanju. Dodao je kako je vlast makinacijama u 11. izbornoj jedinici jačala antagonizme između Hrvata iz BiH i RH, i to prijevarama koje su se kreirale u Zagrebu.

– Imate li osjećaj da vas oni (zastupnici) predstavljaju u Saboru? – upitao je Josipović.

– Kanim izmijeniti politiku prema Bosni i Hercegovini zato što je Hrvatska potpisnica Daytonskoga sporazuma. Predsjednik Mesić ima svoju politiku, a ja imam svoju. Moj dolazak danas ovdje moja je poruka – rekao je.

On smatra da Hrvati imaju najviše problema u BiH te je spreman poduprijeti dogovor o ustroju četiriju federalnih jedinica u BiH ako se s time slože predstavnici triju naroda.

Komentara 35

VU
vucko
11:48 11.11.2009.

Josipovicu-Zakasnio si ili zaboravio da Hrvati u FBiH tamo zive vec stoljecima, a ti ih zaboravio kao i mnogi tvoji stranacki kolege !

ST
starceda
14:43 11.11.2009.

Dragi Hrvati diljem svijeta Miroslav Tuđman naš predsjednik. Josipović je SKOJ-evac kojeg su komunisti gurnuli da produži vladanje KPH-SKH-SDP koja se punih 65 godina ne želi odreći Tite i slavne komunističke partije koja je Hrvatima stega nad stegama. Josipović je godinama na tzv.HRT veliča Haaški sud i otežava hrvatskim generalima put do slobode. S H RVATSKOM SLOGOM DILJEM SVIJETA I MIROSLAVOM TUĐMANOM uzdižemo ponos i budućnost Hrvata dijem svijeta i Hrvatske države. Dosta je diktature,rasprodaje i poniženja!

MI
misuratakid
03:01 11.11.2009.

Oh Boze kojeg li drkadzije :-)) Ne mislim na Josipovica, koliko na onoga tko mu vodi kapmpanju i tko ga savjetuje da izjavljuje ove bisere. Sto to pobogu znaci \"ja imam svoju politiku prema BiH\"? On bi kao 4 entitetata - jako zabavno, a kakva 4 entieta? I hoce li hercegovcima i dalje glavni grad biti Sarajevo? Ili ce se mozda i Zagreb nesto pitati? Dobro je da je otisao u Hercegovinu, jer vec je to dovoljno za zacjeljivanje nekih rana koje je klipan Mesic 10 godina izazivao - ali morao bi biti puno konkretniji od ovoga sto je do sada rekao. Glasove doista moze dobiti ako se potrudi, ali potruditi se mora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije