Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VILI BEROŠ

'Moja majka je cijepljena AstraZenecom i ja ću se cijepiti kada ću trebati'

Zagreb: Stožer objavio kako je zaprimljeno 1500 nuspojava na cijepiva protiv koronavirusa
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
16.03.2021.
u 20:35

Čekamo 18.3. kada će sve biti jasno. U ovom trenutku cijepljenje ide svojim tijekom, 30 tisuća doza ovog cjepiva smo zaprimili. Nema nuspojava više od ostalih cjepiva, objasnio je ministar zdravstva

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je nastalu situaciju s cjepivom AstraZenece čiju su primjenu obustavile brojne europske zemlje, kao i to je li Hrvatska pogriješila što je naručila najviše upravo tog cjepiva. 

Upitan o pismu koje je poslano Koprivničko-križevačkoj županiji nakon što su objavili da neće više cijepiti s AstraZenecom, ministar je istaknuo za RTL kako on nije uputio pismo već HZJZ. 

- Ne bi bilo uputno da jedna županija promjeni plan cijepljenja. Istupanje koje je panično nije dobro - naveo je. 

Kazao je kako bi Hrvatska zabranila cijepljenje AstraZenecom u slučaju da se pojavi određen broj nuspojava. 

- Brojčano ne mogu govoriti, to određuje struka koja evaluira sve nuspojave, traži dokumentaciju i odlučuje o sigurnosti cijepljenja. Nije Hrvatska jedina država koja ne odustaje. Mi smo oprezni, promatramo situaciju. Čekamo 18.3. kada će sve biti jasno. U ovom trenutku cijepljenje ide svojim tijekom, 30 tisuća doza ovog cjepiva smo zaprimili. Nema nuspojava više od ostalih cjepiva. 

 Na pitanje je li Hrvatska pogriješila što se kladila najviše na to cjepivo, rekao je sljedeće: -Teško je reći, da imamo sad podatke koje imamo tko zna. Tada je bio najizvjesniji kandidat. Nije razlog to što je bila najjeftinija, tada se nije znala cijena cjepiva. 

Beroš je otkrio i da je njegova majka cijepljena AstraZenecom, te da će se on cijepiti kad će trebati. 

Ključne riječi

Komentara 8

AN
antes
11:17 17.03.2021.

Dr.Beroš govori kao ministar u vladi, koja je kupila AZ cjepivo. Sada imamo brojne zemlje, koje su privremeno obustavile cijepljenje s AZ , od kojih su neke vrlo vjerodostojne. Zašto RH ne može učiniti isto? Premijer je naveo samo formalne razloge, jer stvarnih još nema. Ako najrazvijenije zemlje privremeno zaustavljaju upotrebu AZ imamo dovoljno razloga, da slijedimo taj primjer.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
19:05 17.03.2021.

E da mamica nije sve prepisala na sincica dobila bi ona pfizera , ovako tko prezivi , prezivi

DU
Deleted user
21:03 16.03.2021.

U Austriji je čovjek odgovoran za nabavku cjepiva dao otkaz. Kod nas nema odgovornih. Svi su neodgovorni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije