Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
puls hrvatske

Moguće sankcije za Branimira Bilića zbog pitanja gledatelja

'ekr...zgb...30.10...2006. branimir bilic snimio:boris scitar'
'boris scitar'
25.10.2011.
u 18:21

“Znaju li gosti je li Hitler udario na Židove jer su Židovi ili zato što su bankari”, sporno je pitanje koje je pročitala Ruža Ištuk.

Nastupi osebujnog HTV-ova voditelja Branimira Bilića rijetko prolaze nezapaženo, ali ovaj ga je put uspjela nadmašiti mlada novinarka Ruža Ištuk. U Bilićevoj emisiji Puls Hrvatske na temu prosvjeda protiv banaka i korporacija Ištuk je pročitala pitanje gledatelja antisemitskog sadržaja koje je pristiglo e-poštom i koje je glasilo: “Znaju li gosti je li Hitler udario na Židove zato što su Židovi ili zato što su bili bankari?”.

Iako se Bilić već u samoj emisiji pokušao ograditi od tog pitanja tako što je rekao, prenose portali, da bi gledatelj trebao znati zašto je Hitler udario na Židove i da je on rasnim zakonima htio porobiti svijet, ipak ostaje činjenica da je pitanje pročitano. Hoće li zbog tog pitanja, koje je nekritički odabrano i pročitano u eteru javne televizije, biti sankcija, zasad se ne zna.

Dorotea Lazanin Jelenc, glasnogovornica HRT-a, poručuje da će v. d. glavnog urednika Informativnog programa HTV-a Dražen Miočić zatražiti očitovanje Ruže Ištuk i urednika Branimira Bilića o pitanju pročitanom u emisiji, a nakon toga odlučit će o eventualnim sankcijama.

Praksa je u Bilićevoj emisiji da se čitaju pitanja gledatelja koja stižu elektroničkom poštom tijekom emitiranja Pulsa Hrvatske, ali dosad nije upamćeno da se čulo pitanje koje bi imalo diskriminirajući ili antisemitski karakter. U selekciji tih pitanja ne štedi se nikoga pa se tako u emisiji u kojoj je gostovao guverner Željko Rohatinski čulo pitanje zašto nije podnio ostavku kad je otkriveno da je Agrokor kupio tvrtku njegove supruge.

Komentara 185

X2
xychhr-200
19:02 25.10.2011.

. 25.10.2011. u 18:57h kukuriku je napisao/la: xych200,..pa kriv je po \"zapovjednoj-odgovornosti\" a jos´-plus je i Hrvat !! -------------------------------------------------------------------- Jesi li i ti kriv po \"zapovjednoj odgovornosti\" ako ti žena ili cura smulja nešto iza leđa, a ti samo takotako najednom postaneš sretni tatica... samo zato jer to nisi na vrijeme predvidio i spriječio...? Bilić ti je, inače, Rodjo... iako nemam nešto protiv njega.

FR
friz
10:05 28.10.2011.

zanimljiva je knjiga Protokoli sionskih mudraca(imate ju na internetu)!!Dobro nju je pročitati pa razmisliti!!!

SB
sbb
19:50 25.10.2011.

Podrska Branimiru Bilicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije