Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI ANEKS

VIDEO Modrić iznio svoju obranu: Moja je savjest mirna!

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
05.07.2017.
u 12:15

Modrić je dodao kako je siguran da će se na kraju dokazati da nije počinio kazneno djelo

Zvijezda Real Madrida Luka Modrić danas je u Osječkom državnom odvjetništvu ispitan zbog sumnje u davanje lažnog iskaza na suđenju braći Mamić na Županijskom sudu u Osijeku 13. lipnja. Ispitivanje je počelo u 11 sati, a završilo u podne. 

Modrić je stigao u društvu dviju odvjetnica u automobilu marke Audi, španjolskih registracijskih oznaka.

U zgradi odvjetništva radi osiguravanja reda pozvan je i jedan pravosudni policajac kojem je radno mjesto inače na Županijskom sudu u Osijeku.

Cijeli postupak je tajan.

– Ja sam samo došao ovdje da bih iznio svoju obranu i rekao istinu kao svaki put do sada. Moja je savjest mirna – kazao je Modrić i dodao kako je siguran da će se na kraju dokazati da nije počinio kazneno djelo. 

 

Modrić je sada, tako smatraju tužitelji, izmijenio prijašnji iskaz iz istrage i to u rečenici koja je možda i ključna u dijelu optužnice protiv Mamića. Modrić je u istrazi naveo kako je sporni aneks ugovora prema kojemu mu pripada polovica novca iz njegova transfera u Tottenham potpisao 2004. godine.

No na sudu u Osijeku rekao je kako on to nikada nije rekao. 

Tužiteljstvo je 19. lipnja otvorilo istraživanje protiv Modrića zbog sumnje da je na suđenju Mamiću, 13. lipnja, neistinito posvjedočio da je aneks ugovora o profesionalnom igranju, temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s NK "Dinamo" u omjeru 50 prema 50 posto, potpisao 10. srpnja 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja.

Tužiteljstvo tvrdi da je Modrić, nakon što mu je predočen njegov prijašnji iskaz u Uskoku o dogovoru s Mamićem o podjeli novca od transfera, na osječkom Županijskom sudu dao lažni iskaz navodeći da je na prvom ispitivanju mislio "samo na reguliranje građanskopravnog odnosa" između njih dvojice, "kao i da nikada pred Uskokom nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za inozemni nogometni klub".

Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru "Dinama" Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se sudi zbog optužbi da su NK "Dinamo" izvlačenjem novca, oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

 

Komentara 90

DU
Deleted user
11:21 05.07.2017.

Uživam u svakodnevnom kmečanju orjune ,Torcide ,novinara i forum vojnika SDPa na temu hajke na treći najveći rasadnik nogometnih zvijezda u Europi

KA
kajinx
11:05 05.07.2017.

Što je ministar športa Jovanović počeo to se nastavlja. Uništili rukomet, košarku, vaterpolo, skijanje i sada nastavljaju sa nogometom. E, nećete lopovi.

Avatar zagorac2
zagorac2
11:11 05.07.2017.

jad i bjeda od SDPea i svih tih orijunasa - Modric predstavlja nas Hrvate u svijetu dok SDP, torcida, hajduk i sve to lopovsko smece predstavlja Beograd, gamad jednom, gamad uvjek asad me mozete brisat, kaznjavat koliko ocete ali istinu ne mozete sakrit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije